l1
l2


 

Östberg marad a Citreoennél

Január 15.
Bár az első vonalban nem jutott gyári szék Mads Östberg számára, a norvég versenyző idén is ott lesz a Világbajnokságon, Östberg a Citroen Racing támogatásával, egy Citroen C3 R5-tel a WRC2 Pro bajnokságban próbál szerencsét.

Tavaly a nagyok között, a királykategóriában láthattuk versenyezni azt a Mads Östberg-et, akinek karrierjének folytatásához egy kérdőjel került, miután a Citroen gyári csapata ismertette 2019-es felállását. A norvég versenyző nem szerepelt a Citroen Racing versenyzői között, így jogosan merült fel bennünk a kérdés, mi lesz vele?!  A válaszra nem kellett sokáig várni, ugyanis a hét elején hivatalosan is bejelentésre került, hogy Mads Östberg a világbajnokság második, svéd futamán ismét versenybe száll, mégpedig egy R5-ös Citroennel a WRC2 Pro bajnokságban.

A márka fő csapatában egyébként tavaly nyolc futamon állhatott rajthoz - két dobogós hellyel köszönte meg a franciáknak a bizalmat, hiszen Finnországban a második, míg Ausztráliában a harmadik helyen ünnepelhetett. A Citroen döntését természetesen elfogadta, de mindent elkövetett annak érdekében, hogy továbbra is részese legyen a Világbajnokság küzdelmeinek. Ezt ugyan egy fokkal alacsonyabb szinten teheti meg, de Östberg végül nem bánja, hogy így alakult a helyzet.

"Nagyon csalódott voltam, amikor egyértelművé vált, hogy a világbajnokság legmagasabb szintjén nem kaptam lehetőséget." - ismerte el a 2012-es portugál VB futam győztese. "A rallysport számomra több, mint munka - ez a szenvedélyem, a véremben van. Mivel három nagyon sok jó tapasztalatot gyűjtöttem a Citrennél töltött három évben, ez volt a legfőbb oka annak, hogy még ha vissza is lépek egyet, de elfogadom a csapat ajánlatát.

Tudom hogy nagy kihívás elé nézek, hiszen egyáltalán nem ismerem az autót és nyakunkon az első verseny, úgyhogy sűrű napok elé nézünk. Az elsődleges célunk, hogy fejlesszük az autót és hogy lehetőség szerint megszerezzük a C3 R5 első világbajnoki futamgyőzelmét. Bízom benne hogy ha ötvözzük a Citroen Racing és az tapasztalataimat akkor abból valami nagyon jó dolog fog kisülni."

Az ismerkedés jegyében Ostberg beiktatott egy felkészülési versenyt a Svéd Rally elé, február másodikán, hazájában, a Rally Hadeland-on debütál a C3 R5-össel.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33