l1
l2


 

Oliver Solberg győzelemmel mutatkozott be a Polóban

Január 22.
A norvég világbajnok fia, Oliver Solberg első versenyén győzelemre vezette a Volkswagen Polo R5-öst, a 17 éves pilóta az észt-lett közös szezonnyitón szerezte meg a győzelmet brit navigátorával.

Kalle Rovanpera nyomdokain építi pályafutását Petter Solberg fia, Oliver, aki a januárban mutatkozott be a Lett és az Észt Bajnokság közös szezonnyitó állomásán, a Rally Alüksne-n az R5-ös Volkswagen Polo fedélzetén. Az ízig-vérig havas futamon Oliver első alkalommal állt rajthoz azzal Polo R5-tel melyet néhány hónapja édesapja mutatott be a világnak és amellyel az "öreg" a WRC2-es értékelés második helyét szerezte meg.

Oliver mellett a navigátori teendőket a brit Aaron Johnston látta el, az ismerkedés pedig nem vett sok időt igénybe a tini pilóta számára, Oliver a megrendezett 10 gyorsasági szakaszból ötöt megnyert, amelynek köszönhetően az végelszámolásánál az összetett első helyet is megszerezte. Oliver a Polo R5 történetének második futamgyőztese, az elsőt az a Johan Kristofersson szerezte meg még decemberben, aki Petter Solberggel egy csapatban szerezte meg a rallycross világbajnoki címet.

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33