l1
l2


 

Kris Meeke nyerte a Monte shakedownt

Január 24.
Az újoncok sikerével indult az idei Monte Carlo Rallye, a Toyota friss szerzeménye, Kris Meeke mögött a két újdonsült Citroenes következett, Sebastien Ogier és Esapekka Lappi sorrendben.

Az idei szezon első hivatalos bemelegítésére Gap környéken került sor, a szervezők egy közel három és félkilométeres, jobbára száraz felületű aszfalt szakaszt jelöltek ki a résztvevőknek.

A szakaszon a legjobb időt, a több mint féléves szünet után, a sorozatba a márka-világbajnok csapat színeiben visszatérő Kris Meeke autózta, aki egy tizeddel előzte meg az immár hatszoros világbajnok Sebastien Ogiert, aki idén ismét a Citroen színeiben száll versenybe.

"Az volt a célom, hogy visszarázódjak a versenybe, mert mindössze egy kétnapos teszttel tudtam készülni a versenybe még december közepén." - mondta Meeke aki tavaly májusban versenyzett utoljára. "A rajtban még el is felejtettem megnyomni az egyik gombot ma reggel. De akármennyit is tesztelek a versenykörülmények mindig mást jelentenek, a második-harmadik körtől már kezdtek helyére kerülni a dolgok."

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Citroen másik újonca, Esapekka Lappi állhat fel, aki fél másodperccel maradt el Meeke győztes idejétől. A mezőnyből kissé kiemelkedtek a Toyota és Citroen versenyzői, hiszen ez a két csapat kisajátította az első öt helyet, a negyedik idővel Ott Tanak, az ötödikkel Jari-Matti Latvala zárta a tesztet. Apropó, Latvala. A Toyota immáron egyetlen finn versenyzője, azért ma sem maradt meleg pillanatok nélkül, egy alkalommal elvesztette a tapadást és lesodródott a pályáról, majd végül a szalmabálák állították meg, de komoly problémája ezúttal nem lett a kalandból.

A Hyundai csütörtök délelőtt legjobbja Thierry Neuville lett, aki egyetlen tizeddel előzte meg a legjobb Fordosként záró Teemu Suninent. Az idén Hyundaira váltó Sebastien Loeb a 10. helyen zárta a shakedownt.

Monte Carlo Rally shakedown eredmények:
1. Kris Meeke/S. Marshall, Toyota Yaris WRC 1:56.8
2. S. Ogier/J. Ingrassia, Citroen C3 WRC +0.1
3. Esapekka Lappi/Janne Ferm, Citroen C3 WRC +0.5
4. Ott Tanak/M. Jarveoja, Toyota Yaris WRC +0.8
5. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila, Toyota Yaris WRC +1.2
6. T. Neuville/Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 WRC +1.6
7. Teemu Suninen/Marko Salminen, Ford Fiesta WRC +1.7
8. Elfyn Evans/Scott Martin, Ford Fiesta WRC +2.0
9. A. Mikkelsen/Anders Jager, Hyundai i20 WRC +2.5
10. Sébastien Loeb/Daniel Elena, Hyundai i20 WRC +2.9

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33