l1
l2


 

Ogier: "Most nagyon boldog vagyok!"

Január 30.
Győzelemmel mutatkozott be a Citroen színeiben a hatszoros világbajnok páros – Sebastien Ogier és Julien Ingrassia páratlan izgalmak közepette, zsinórban immáron hatodik alkalommal állhatott fel a Monacoban a dobogó legfelső fokára, mely a csapat számára a századik VB futamgyőzelmet jelentette.

Gratulálunk a szezon első és a Citroen századik világbajnoki elsőségéhez, mely eredményt egy igen izgalmas utolsó versenynap előzött meg. Milyen érzés volt a powerstage végén szembesülni a dobogó legfelső fokával?

Ogier: "Természetesen úgy gondolom, ez egy nagyon szép szimbólum a torta tetején, amit elfogyasztunk, de egyértelműen a legfontosabb dolog az, hogy a tervek szerint kezdtük a szezont. Elismerem, nem túl sokan fogadtak rám, még annak ellenére sem, hogy sokszor sikerült a leggyorsabbként teljesíteni a Montét. Soha nem könnyű egy új autóval, de szerintem nagyon is lehetett látni rajtam a boldogságot az utolsó szakasz céljában."

Nagyon érzelmes voltál, Tőled ilyet ritkán látunk.
Ogier: "Tényleg ritka, de most nagyon boldog vagyok. Főleg a pályafutásom elején, nehéz volt elengedni magam, és felhőtlenül örülni az eredménynek. De most már tudom élvezni. Mindezek mellett köszönöm Thierry-nek és Nicolas-nak, hogy az utolsó méterekig kitartóan tudtunk küzdeni egymással, nagyon jó hétvége volt."

Vasárnap szelep gondokkal küzdöttél - mikor fedezted fel a problémát? Megfordult a fejedben, hogy vége lehet mindennek?

Ogier: "Szombaton este kezdődött az etapon a probléma. Elkezdtem furcsa reakciót visszakapni a fojtószeleptől. Nem éreztem jónak a helyzetet, és ez különösen látszódott rajtam a gyorson. Bonyolultnak tűnt, de szinte azonnal próbáltuk orvosolni a dolgot, és végül kiderült, csak egy szenzor bolondult meg az autóban. Voltak pillanatok, amikor jól működött minden, de voltak másodpercek, amik megnehezítették abban a helyzetben a versenyzést, így kicsit veszélyes is volt a verseny azon szakasza számunkra. Végül sikerült úgy megjavítani a dolgot, hogy be tudjuk fejezni a futamot. Nem volt már száz százalékos az autó, de szerencsére minden a legnagyobb rendben volt, és sikerült győzelemmel nekivágni a szezonnak."

Hogyan élted meg az utolsó szakaszt?

Ogier: "Egy jó záró résszel fejeztük be a versenyt. Megpróbáltam a legtöbbet nyújtani. Nehéz egyébként egy új autóban a maximumot hozni. Azt tudom, hogy a Citroen ezek között a körülmények között jó, de azért tavaly mégis más autóval álltam itt rajthoz, így minden új volt a számomra lényegében. Kris a leggyorsabb volt, de ez esetben most nekem nem számít – jelenleg annak örülök, hogy futamot nyertünk a Citroen-nel."

Julien, Te és Seb olyan sikeresen futottatok ezen a futamon, hogy most már csatlakozhattok ahhoz a Walter Röhrl-höz, aki szintén négy gyártóval nyerte meg az eseményt. Nagy eredmény!

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Igen, de látható, hogy tizedmásodperceken múlt szinte minden. Elég ránézni az emberekre és a reakcióikra. Amikor megláttam Seb apukájának az arcán a mosolyt, én már tudtam, hogy megcsináltuk, hatalmas pillanat volt! Minden új volt, de sikerült a legjobbat hoznunk. Valahogy nekem mostanában kiestek a vasárnapok, de lassan itt az ideje, hogy templomba menjek. Egyébként az ilyen futamoktól egyre több ősz hajszálam lesz. :)"

Jó érzés visszatérni a Citroen márkához?

Ingrassia: "Nagyon örülök ennek az új kihívásnak, és jó dolog együtt lenni az új csapattal, miután közös sikereket értünk el Malcolm-mal és az M-Sporttal. A Citroen-nel új fejezetet kezdünk, hiszen 2011 óta, amikor elváltak útjaink, nagyon sok minden történt velünk. Most közösen együtt új részéket írunk."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33