l1
l2


 

Neuville: "Örülünk a pontoknak!"

Január 31.
Thierry Neuville ott folytatta, ahol abbahagyta - a bajnokság tavalyi második helyét megszerző belga versenyző Monte-Carlo-ban igen szoros küzdelmek közepette másodpercekre maradt csak el legnagyobb riválisától. A szezon elején nem rossz a második pozíció, ám bele kell húznia, ha bajnoki címet szeretné megszerezni.

Thierry, kiegyensúlyozott küzdelmet láthattunk tőled, de nem volt elég ahhoz, hogy elkapd Seb-et, de értékes pontokkal kezded a szezont.

Neuville: "Ezúttal erősebbek is akadtak tőlünk. Ahogy visszaemlékszem a tavalyi Szardíniára, sikerült megnyerni a csatát, de ezúttal egy kicsit nehezebb volt, és Seb határozottabb tudott lenni. A vasárnap reggelt több mint négy másodperces hátránnyal kezdtük meg, majd tizedekre csökkent a különbség, de végül nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. Lényegében nem rossz ez a második hely, örülünk a pontoknak."

Milyen érzések kavarogtak benned, amikor vártál a végső eredményre?

Neuville: "Őszintén szólva, az utolsó szakasz előtti nagyon jó érzésem volt. Az előző gyorson az autó nagyon jól működött. Kitartóan kellett volna vezetnem és hatékonyabbnak kellett volna lennem. A célhoz közeledve azonban a fékekkel küzdöttem. Ahol kevesebb jég volt, és több volt a tapadás, ott a Toyota nagyon erős tudott ám lenni. A jégkémenek, akik előttünk felmérték a szakaszokat, nagyon sokat köszönhetünk."

Svédországban másodikként rajtolhatsz majd el. Mennyire bízol a következő futamban?

Neuville: "Tavaly láthattuk, hogy a szakaszra lépő első autó nagyon keményen küzdött a körülményekkel. Remélem, a feltételek kicsit jobbak lesznek idén február közepén. Fő célunk az, hogy a riválisok előtt sikerüljön célba érni."

Nicolas, hogy érzed magad?

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): "Biztosan mindenki tudja, hogy Monte-Carlo nagyon melós rali egy navigátor számára, közel van egy rémálomhoz! Olyan sok részletre kell figyelni, néha három sort is hozzá lehet adni egy kanyarhoz. Rajtam kívül a jégkémeknek is hatalmas szerepe volt a hétvégén, jó munkát végeztek a srácok, szinte alig aludtak a versenynapokon. Nagy köszönet nekik!"

Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál?

Gilsoul "Monte szinte mindig ugyanaz. Körülbelül másfél hónapot töltöttünk versenyzés nélkül, így nagyon izgatottak voltunk, hogy visszatérjünk a pályákra. A verseny különlegessége ezúttal is adott volt - izgalmas volt száraz aszfalton szöges gumikkal autózni.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33