l1
l2


 

Sordo R5-ös versennyel készül a Mexikó Ralira

Január 31.
Dani Sordo idén első ízben Mexikóban ülhet bele a Hyundai királykategóriás i20-asába, a felkészülést nem bízza a véletlenre – a spanyol versenyző a csapattól egy R5-öst kap a februári portugál bajnoki futamra, ahol versenykörülmények között melegíthet be a murvás szezonkezdetre.

A Hyundai Motorsport világbajnokságon szereplő párosa, Dani Sordo és társa, Carlos del Barrio a következő hónapban csatlakozik a Rali Serras de Fafe mezőnyéhez egy i20 R5-össel. A spanyol duó a portugál nemzeti bajnokság első fordulóján felkészülési szándékkal áll rajthoz, ugyanis a Mexikó ralira való ráhangolódás reményében teljesítik a február 22-én kezdődő megmérettetést. A Fafe - mindössze két héttel a Léon központú világbajnoki esemény előtt - lehetőséget ad Sordo-éknak arra, hogy az idei első világbajnoki rajthoz állás előtt felfrissítsék a vezetés és a közös munka élményét.

Sordo számára az i20 R5-ös nem lesz új, hiszen tavaly a csehek Barum raliján a dobogón mutatkozott be a spanyol versenyző az R5-ösök mezőnyében. Aszfalton tehát jól tudtak együttműködni, Portugáliában pedig fény derül arra, hogy az egyébként murva kedvelő Sordo számára az R5-ös mennyire fogja majd teljesíteni az elvárásokat.

Kedves gesztus a Hyundai Motorsport részéről, hogy a Hyundai Portugal csapatával közösen együttműködve a futamon két párosnak lehet majd segítségére. Az alzenaui egyesület mérnökei segítséget nyújthatnak a portugál társaknak az autó előkészítésében és beállításában. A Portugáliában nyújtott további támogatás megerősíti a vállalat elkötelezettségét az ügyfelek iránt, és a két portugál páros számára egy egészen pozitív szezonkezdést biztosít a Motorsport. A 2018-as címet a Hyundai Team csapatával Armindo Araújo szerezte meg, aki egy erős eredménnyel szeretné bizonyítani idei esélyeit is a szezonnyitó állomáson. A bajnokon kívül érkezik még az Európa Bajnokság harmadik helyezettje – Bruno Magalhaes egy i20 R5-ös volánja mögött bizonyíthat.

Dani Sordo: "Számomra fontos, hogy versenyezzek a mexikói futam előtt. A Rali Serras de Fafe minden bizonnyal segíteni fog nekünk Carlos-szal abban, hogy újból egymásra hangolódjunk, és a téli szünet után visszazökkenjünk a versenyzésbe. Ez lesz az első alkalmam a portugál futamon, de ismerem a feltételeket és az egyes szakaszokat, hiszen nagyjából ugyanazok a részek kerülnek a kiírásba, amelyeket a portugál világbajnoki állomáson láthattunk. Ez szerintem tökéletes terep a Mexikóra való felkészüléshez. Tavaly pozitív benyomásaim voltak az R5-össel kapcsolatban aszfalton, és bízom benne, hogy a véleményem a murva után sem fog változni az autóról. Ez a rali nagyon népszerű, sok rajongóval a pálya szélén, így nagyszerű érzés lesz versenyezni és együtt dolgozni a többi Hyundai i20 R5-ös párossal."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33