l1
l2


 

Bottas ötödik lett az Arctic Rallyn

Február 1.
Sikerrel teljesítette élete első raliversenyét a Forma 1-ből jól ismert Valtteri Bottas. az M-Sport Fiesta WRC-jével szakaszgyőzelmet is szerzett és végül az abszolút ötödik helyen zárta az Arctic Lapland Rallyt, amely Emil Lindholm és a Polo R5 győzelmével ért véget.

Bottas az elmúlt hétvégén az Arctic Lapland ralin bizonyíthatott egy M-Sportos Ford Fiesta WRC-ben, mely a finn bajnokság "Flying Finn" projektjét is magába foglalta, amley kezdeményezés támogatja a fiatal versenyzőket, a finn ralibajnokságot és az AKK-Motorsportot.

Bottas igen komoly háttérrel büszkélkedhetett a hétvégén – az M-Sport mérnökei mellett a kétszeres bajnok navigátor, Timo Rautiainen ült a jobbján, akivel nemcsak az összetettbeli ötödik helynek örülhettek, hanem egy szakaszon a legjobb időt hozták össze a Fiesta WRC-vel. Az M-Sport csapat feje, Rich Millener elmondta az Autosport.com-nak, hogy a Bottas-szal dolgozó csapat tagjait „nagyon lenyűgözte a versenyző vezetési stílusa."

"Ahogy az várható egy F1-es versenyzőtől, a tempós részektől nem ijedt meg, viszont ami meglepő volt, hogy feltűnően ügyesen vette a technikás, kanyargós részeket is.” – mondta el Millener. „Az egyik különbség, amit a mérnökök észrevettek, a vezetési stílusban volt. Nem ment végig teljes gázzal ott, ahol egyébként megtehette volna. A ralisok teljes erővel végigszáguldoznak egy tempós részen, ám a Forma-1-ben a tapadás másként működik, így már rutinból elvette a gázt olyan helyeken, ahol raliautóval nem szokás. Összességében nagyon ügyes volt, tényleg komoly helytállást mutatott a -30 fok ellenére is. Reméljük, lesz még alkalom, hogy közösen dolgozhatunk együtt raliban. Ha lenne rá lehetőség, szeretnénk, hogy egy tesztre ellátogasson hozzánk Nagy-Britanniába - de a naptár nagyon, nagyon zsúfolt.

A futamgyőzelmet végül Emil Lindholm és Mikael Korhonen nyerte egy Volkswagen Polo R5-tel, akik csaknem 50 másodperces előnnyel végeztek az első helyen. Emil Lindholmról, nem árt tudni, hogy ereiben is benzin csörgedezik, édesapja az a Sebastien Lindholm,  aki sokszoros finn nemzeti ralibajnok és egy rövid ideig a Peugeot gyári VB csapatát is erősítette, az ő unokatestvére pedig a kétszeres világbajnok Marcus Grönholm, aki épp a visszatérésére készül a VB-n, hiszen a Svéd Rallyn egy Toyota Yaris WRC-vel próbál szerencsét.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33