l1
l2


 

Itt a Svéd Rally mezőnye

Február 6.
Idén is ütős mezőny verbuválódott össze a Világbajnokság egyetlen full havas futamára. Az idei Svéd Rallyn nem kevesebb, mint 18 egyéni világbajnoki cím tulajdonosa száll versenybe, öszesen 14 királykategóriás és 30 R5-ös autóval kalkulálhatunk.

Mindenki ott lesz, aki számít – írhatnánk enyhe túlzással, hiszen a Világbajnokság második állomásán az állandó versenyzőpárosok mellett a kilencszeres világbajnok, Sebastien Loeb is ott lesz, illetve feltűnik még a finn színeket képviselő Marcus Grönholm, a két kétszeres rallycross világbajnok, Johan Kristofferson és Petter Solberg, valamint a hazai rajongók legnagyobb örömére Pontus Tidemand is a WRC mezőnyben bizonyíthat.

A Toyota Gazoo Racing számára Ott Tanak, Jari-Matti Latvala és Kris Meeke jelenti a képviselőgárdát, ám ez alkalommal érkezik egy Yaris WRC-vel még a kétszeres világbajnok, Marcus Grönholm. A Citroen kettőse marad – a szezonnyitó Monte-Carlo rali győztese, Sebastien Ogier mellett Esapekka Lappi szeretne emlékezeteset alkotni a hóban. A Hyundai Motorsport Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen mellett Sebastien Loeb-nek adja meg az esélyt Svédországban az i20 Coupe WRC-ben. Az M-Sport csapata Elfyn Evans, Timo Suninen és Pontus Tidemand támogatása mellett döntött február harmadik hétvégéjére vonatkozóan.

Eddig tehát egy tucatnyi WRC-t említettünk meg, ám ketten még vannak a mezőnyben, akik királykategóriás résztvevőként utaznak északra – Lorenzo Bertelli és Janne Tuohino is egy-egy Ford Fiesta WRC-t visz táncba.

Az R5-ösök száma nemcsak soknak mondható ez alkalommal - igen komoly mezőny verbuválódott össze egy remélhetőleg parázs küzdelem letudására. Rajthoz áll többek között az a Mads Östberg, aki egy Citroen C3 R5-öst fog irányítani, és garantáltan a "flat out" autózást fogja szem előtt tartani a nézők legnagyobb örömére. A norvég versenyzőnek bőven lesznek majd versenyképes ellenfelei - Takamoto Katsuta, Kalle Rovanpera, Johan Kristoffersson (RX világbajnok), Henning Solberg, Ole Christian Veiby és Emil Bergkvist is a WRC2-esek között szeretne emlékezeteset alkotni február 14-17. között.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33