l1
l2


 

Svéd Rally tesztvideők

Február 9.
Lelkes készülődés előzi meg a Világbajnokság egyetlen havas megmérettetésének ígérkező Svéd Ralit – a párosok legnagyobb örömére várhatóan igazi téli körülmények várhatóak a verseny hétvégén, mutatunk pár videót a gyári csapatok havas tesztetjeiről.

A januári Monte-Carlo-ban történt szezonkezdést követően az elmúlt hetekben az észak-svédországi és közép-finnországi hófödte utak kerültek a középpontba, ahol a világbajnokság résztvevői szinte egymást váltották hófödte erdei utakon.

Az elmúlt hét végén például a Hyundai próbálgatta az i20-as WRC-k beállításait, ahol Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen mellett Sebastien Loeb is ízelítőt kaphatott az autó téli terepen való viselkedéséről. A kilencszeres világbajnok számára nem sikerültek hibátlanul a teszt - a francia versenyző csütörtökön egy bukással fejezte be a felkészülést.

A Citroen Racing srácai, Sebastien Ogier és Esapekka Lappi is első ízben tapasztalhatta meg a C3 WRC viselkedését a hófalak között.

A Toyota Gazoo Racing triója, Ott Tanak, Jari-Matti Latvala és Kris Meeke Közép-Finnországban készülődött. Yaris WRC-ből ez alkalommal azonban eggyel több lesz – a kétszeres világbajnok duó, Marcus Grönholm és Timo Rautiainen is becsüccsent a királykategóriás fenevadba, még mielőtt versenykörülmények között is próbára tennék magukat.

Végül, ám nem utolsó sorban mutatjuk az M-Sport versenyzőinek felkészülését, főszerepben Elfyn Evans, Teemu Suninen és a Fiesta WRC:

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33