l1
l2


 

Svédországból sem hiányozhat a Red Bull TV

Február 14.
Miközben sajnos idehaza továbbra sem tudósít egyik televízó sem a Rali Világbajnokság küzdelmeiről, addig az online fogható Red Bull TV ezúttal is napi összefoglalókkal és egy elő közvetítéssel jelentkezik a skandináv futamról

Svédország havas szakaszaitól sem marad távol a RedBull TV csapata – az online felületen követhető bejelentkezések a megszokott felállásban várnak minket. Három összefoglaló riporttal, illetve egy élő bejelentkezéssel számolhatunk február harmadik hétvégéjén Mike Chen és Matthew Wilson tolmácsolásában.

A hónál izgalmasabb nem is létezik – még az üzleti életben sem
Hihetetlennek tűnik elsőre, de a világbajnokság egyetlen teljes téli eseménye egyben a naptár egyik leggyorsabb futamának is számít. Speciális szöges gumiabroncsok, melyekben egyesével 384 szöget helyeztek el – a csúszós felületre ezek a gumik szinte rátapadnak, kiváló tapadást biztosítanak, és lehetővé teszik az autók számára, hogy elképesztő sebességet érjenek el.

Az út széli masszív hófalak a pálya vonalát jelentik, amelyeket a párosok akár előnyükre ki is használhatnak - az autót a falnak támasztva még nagyobb sebességet tudnak elérni. Egy hófalat azonban megfelelően értékelni kell – az enyhébb hőmérséklet megolvaszthatja azt, és szinte elnyelheti az egész autót, mely akár a futam végét is jelentheti az adott párosnak.

A rali központja ezúttal is Torsby lesz, mely a svédországi Värmland régióban található, és a pénteki gyorsok nagy része a közeli Norvégia határmenti részén zajlanak majd. A szombat a klasszikus svéd szakaszoké lesz, melyek közül nem hiányozhat a Vargåsen, mely otthona a népszerű Colin's Crestnek, ahol a legnagyobb ugrásért járó díjért is megküzdenek a párosok.

A kétszeres világbajnok, Marcus Grönholm visszatér a kedvenc eseményére, amelyet öt alkalommal nyert meg pályafutása során - egy negyedik Toyota Yaris WRC volánja mögött láthatjuk.

A REDBULL TV KÖZVETÍTÉSEI A SVÉD RALIRÓL
Összefoglaló show (30 perc) – Február 15. péntek  – 22:00 helyi idő (CET)
Élő közvetítés SS14 (70 perc) – Február 16. szombat – 14:50 helyi idő (CET)
Összefoglaló show (30 perc) – Február 16. szombat – 22:00 helyi idő (CET)
Összefoglaló show (80 perc) – Február 17. vasárnap – 22:00 helyi idő (CET)

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33