l1
l2


 

Solberg aláírt a Subaruhoz

Február 19.
Újból közös projekttel rukkol elő a Solberg família a Subaru márkával karöltve – a 2003-as Rali Világbajnok Petter Solberg fia, Oliver apja nyomdokaiba lépve a hatcsillagos márka színeit képviselheti az észak-amerikai bajnokságban, Travis Pastrana és David Higgins társaságában.

Észak-Amerikát tekinthetjük a Subaru utolsó bástyájának a rallysportban és szerencsére ez idén sem változik, hiszen egy kisebb dream team-et hozott össze az Egyesült Államokban a japán márka. A csapat elsőszámú párosa továbbra is David Higgins és Craig Drew lesznek társaságában, akik tizedik bajnoki címükért szállnak idén versenybe a Rally America sorozatban. Oliver Solberg és segítője, Aaron Johnston a nyolc forduló közül várhatóan hat alkalommal bizonyíthat a tengerentúlon a Subaru Motorsports USA színeiben. Váltótársa sem akárki, két futam erejéig helyettese a 2007-ben bajnoki címet szerzett Travis Pastrana lesz.

„Nem hiszem, hogy bárki meg tudná érteni, hogy ez mekkora dolog számomra." - mondta Solberg. "Két éves voltam, amikor apukám világbajnok lett, és olyan frissen emlékszem arra, milyen büszke voltam rá. Kék-sárga színek domináltak nála, mind öltözékben, mind az autó külsejét tekintve. Még most is Subarus ágyneműben alszom. A tudat, hogy ugyanazokat a színeket viselhetem és ugyanazt a nevet képviselem, valami hihetetlen. Nagyon-nagyon köszönöm a Subaru Motorsports USA-nak ezt a lehetőséget.”

A 2018-as év sikeres szezon volt a csapat számára, ahol mind a hét eseményt képesek voltak győztesként zárni. Higgins és Drew négy alkalommal bizonyult a leggyorsabbnak, míg a másik három eseményen Patrick Sandell védte meg a Subaru becsületét.

Solberg és Johnston hat futamon lesz jelen: a 100 Acre Wood, az Olympus Rally, az Idaho Rally, a New England Forest Rally, a Susquehannock Trail Performance Rally és a Lake Superior Performance Rally került bele a 2019-es menetrendbe. Pastrana és Durant számára az Oregon Trail Rally és az Ojibwe Forests Rally lett kijelölve, míg Higgins és Drew mind a nyolc említett eseményen rajthoz áll.

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

33