l1
l2


 

Tanak: "Többé-kevésbé a határon belül voltunk"

Február 20.
A nehéz és kihívásokkal teli körülmények ellenére a svéd rali győztes párosa, Ott Tanak és Martin Jarveoja szinte gond nélkül tudta le a több, mint háromszáz kilométeres versenytávot. A Toyota észt duója hibátlan teljesítménnyel maximális pontszámot begyűjtve várhatja a folytatást.

Ott, ez a győzelem pályafutásod hetedik elsőségét jelenti, Svédországban pedig először bizonyítottál. Két futam után vezeted az összetettet. Elégedett vagy a hétvégével?

Tanak: "Őszintén szólva jól kezdődött az egész esemény. Számomra a legjobb kör a péntek reggeli menet volt, amikor igazán élvezetes volt vezetni és versenyezni. Itt sikerült egy kisebb előnyt szereznünk, de tudtuk, hogy a második körben ez el fogunk veszni - ez volt a hétvége legnehezebb része. De szerencsére túléltük, nem voltak véletlen incidensek, sem hibák. Nagyon jó időket sikerült elérnünk, hiszen csak pár másodperccel voltunk elmaradva Teemu (Suninen) mögött. Szombat reggeltől fokozatosan próbáltunk előnyre szert tenni, és minimális kockázattal közelíteni a győzelem felé. Jó ritmust sikerült elkapnunk, és az autóval is minden rendben volt. Talán néhány helyen még egy kicsit unalmas is volt, mert nem kellett harcolnunk. Nekem bejöttek a körülmények, élvezetes volt vezetni."

A Powerstage plusz öt pontja is meglett. Mennyi kockázatot vállaltál fel az utolsó szakaszra?

Tanak: "Nem mondanám, hogy kockáztattam volna. Megpróbáltam jól vezetni. A szakasz szinte közel volt a tökéleteshez, nagyon hamar sikerült felvenni a ritmusát a pályának. Megpróbáltunk mindent megtenni a maximális pont érdekében, és nagyon örülök az eredménynek."

Voltál határon?

Tanak: "Nem éreztem úgy, hogy ez már a határ lenne, talán, ahol a legjobban odatettük magunkat, az a Powerstage volt. Megpróbáltunk eredményesen versenyezni, de többé-kevésbé a határon belül voltunk. Szombaton láttuk, hogy a körülmények igen trükkösek voltak, azok között a körülmények között nem szerettem volna elmenni a végletekig – így utólag pedig tökéletesen döntöttünk."

Martin, a jegyzeteidben láthattunk számokat - három, egy, öt. Mit jelentettek ezek?

Martin Jarveoja (Ott Tanak navigátora): "Célunk az volt, hogy annyi pontot gyűjtsünk, amennyit csak tudunk. Ezek a számok apukám miatt voltak nagyon fontosak. Ő támogat engem, én támogatom őt."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33