l1
l2


 

Lappi: "Csak egy utas voltam"

Február 21.
Havas körülmények között is dobogós helyezéshez segítette csapatát Esapekka Lappi - aki második versenyén ezüstérmet szerzett a Citroen C3 WRC-vel. A finn páros pénteken nem akármilyen kalandot élt át, mindez azonban nem nagyon befolyásolta a folytatásban.

Esapekka, hatalmas csata zajlott a hétvégén a második helyért, amelyet végül te szereztél meg. A Pályafutásod során most ötödször, a Citroen színeiben viszont először állhattál fel a dobogóra, pedig pénteken talán nem is gondoltál ilyen jó végeredményre?

Lappi: "Így van, és úgy gondolom, hogy elégedettnek kell lennem a dobogóval - az én helyzetemben. Péntektől egészen vasárnapig folyamatosan változott a helyzet és egyre jobban rajzolódtak ki a különbségek. Néha nagyon szerencsétlenek voltunk, most épp mellénk állt a szerencse a pénteki momentumnál – azt hiszem, most egálban vagyunk.”

Izgalmas pillanat volt – mi jut eszedbe róla?

Lappi: "Igen, teljes mértékben az volt. Amikor hirtelen beakadt az autó, akkor csak egy utas voltam, és úgy éreztem, itt a vége! Nem érted és nem tudod, mi történik, csak vársz. Amikor az autó megállt, betettem egyesbe, és minden működött, úgyhogy mentünk gyorsan tovább. Janne mondta is, hogy biztosan valami eltörhetett, de szerencsére nagyobb gond nélkül folytathattuk a harcot.”

Visszafogott ez a kaland a folytatásban?

Lappi: "Nem rémlik, hogy bármilyen negatívum megfordult volna a fejemben. Egy picit küzdenünk kellett, mert az első lökhárítót ugyan elvesztettük, de ez még talán kezelhető volt, csak nagyobb sebességnél jobban kellett kapaszkodni az autóba. Főként a jobbos kanyarokban kellett jobban kormányozni. Egyébként az eset előtt úgy éreztem, hogy sokkal jobb az autó az első körhöz képest."

Vasárnap reggel határon autóztatok?

Lappi: "Igen, néha éreztem úgy, hogy ettől tovább már ne. Biztosan lehettünk volna még erősebbek is, de akkor tényleg csúszhattak volna be hibák. Úgy érzem, a körülményekhez viszonyítva tökéletes volt a tempónk. Egyébként alig vártam, hogy végre célba érjünk. A második helyért szerettünk volna küzdeni is, melyet végül megszereztünk, így abszolút boldogok vagyunk."

Janne, elégedett vagy az első dobogóval a Citroen színeiben?

Janne Ferm (Esapekka Lappi navigátora): "Természetesen! Amikor a futam utáni sajtótájékoztatón nyilatkozhatunk, akkor tudjuk, hogy jó helyen vagyunk. Örülök a csapatnak! Esapekka jól ment, és pénteken csak ez a kis pillanatunk volt. Ami tényleg csak kicsi volt - utólag azt mondom már, hogy túlreagáltam!"

Élvezted a vasárnapi küzdelmet?

Ferm: "Igen, jót harcoltunk a Hyundai-os srácokkal és Elfyn sem volt olyan messze. Valószínűleg ez volt a legjobb vasárnap, amire emlékszem most."

Tanak: "Többé-kevésbé a határon belül voltunk"

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33