l1
l2


 

Neuville: "Az enyém tudás volt, Esapekka-é szerencse! :)"

Február 21.
Thierry Neuville a győzelem igényével érkezett Svédországba, ám a Hyundai versenyzőjének végül a dobogó legalsó fokával kellett megelégednie. A díjkiosztón láthatóan többet várt a hétvégétől a belga, ám utólag már megszépülnek az emlékek, és már tudja, jól jönnek a harmadik helyért járó pontok így a szezon elején.

Thierry, harmadik helyet csípted el a hétvége teljesítményének köszönhetően, melynek következtében lényegében előnyös rajtpozícióhoz jutottál Mexikóban.

Neuville: "Igen, ha pozitív oldaláról nézzük a dolgokat, akkor ez az előnye. Nehéz hétvége volt számunkra. Szombat délutántól sokat küzdöttem az autó vezetésével és a vasárnap kifejezetten bonyolult nap volt. Sok apró hiba jött össze, többek között ez is az oka annak, hogy nem tudtuk a maximumot kihozni magunkból. Nehéz volt Esapekka-t elkapni, de végül Andreas-t sikeresen megfogtuk, és fontos momentuma a hétvégének, hogy dobogón fejeztük be a küzdelmeket. Várjuk a következő futamot."

Volt néhány emlékezetes pillanatod – többek között a szombati 360 fokos megforgás sem felejtős...

Neuville: "Ahogy korábban mondtam én megforgásom tudás volt, Esapekkáé szerencse! :) De neki is jár a 10 pont, az övés is stílusos volt

Mindezt természetesen Lappi sem hagyta szó nélkül:

Lappi: "Tudjátok mit mondtam neki erre!? Aki tud, az elkerüli a hófalakat! :)

Neuville: "Egyébként nagyon jól éreztem magam az autóban pénteken, aztán egy kicsit küzdöttem. Célunk az volt, hogy a dobogót elcsípjük, de azt is tudtuk, hogy kemény menet lesz a powerstage-n a pontokért. A körülményeket figyelembe véve elégedett vagyok a harmadik helyen, de azért mi mindig többet akarunk."

Mi a helyzet Mexikóval?

Neuville: "Az első autóknak nagy kihívást jelent az utak takarítása. Ott számára lesz a legnehezebb, Seb és én sem lélegezhetünk fel, de egy fokkal jobb helyzetben leszünk. Célunk az lesz, hogy a lehető legtöbb pontot elhozzuk. A mögöttünk rajthoz álló srácok hasznot húznak majd előnyükből, de Dani Sordo is visszatér, így remélhetőleg jó hétvége lesz a csapatnak."

Nicolas, nehéz hétvége volt, de végül jól végződött...

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): "Nagyon örülök ennek a harmadik helynek is.  Elég kemény menet volt, különösen pénteken, amikor a hó elkezdett olvadni. A mezőny elején voltunk a szakaszokon, és nagyon csúszós volt számunkra. Szombaton a rajtpozíciónk egy fokkal kedvezőbb volt, végeredményben pedig nem végeztünk rosszul."

A 360 fokos pörgés után simán visszatértél a jegyzetekhez?

Gilsoul: "Szerencsére! Azonnal éreztük, hogy rendben van minden, csak kicsit értünk hozzá a hófalhoz, és csak néhány másodpercet vesztettünk el."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33