l1
l2


 

Tripla dobogót ünnepelt a Volkswagen Svédországban

Február 21.
Parádés eredménnyel zárt első havas VB futamán a Volkswagen Polo GTI R5-öse – a németek üdvöskéje hármas győzelemmel büszkélkedhet az idei Svéd Rallyn.

Nagyon komoly eredménnyel fejezte be a világbajnokság második állomását a Volkswagen Polo GTI R5-öse. A német márka a WRC2-es bajnokságban ténykedik több versenyzőpáros jóvoltából, akik ez alkalommal meg is mutatták a modell potenciálját – a dobogó mindhárom fokát Volkswagen-es duók foglalták be, biztosítva ezzel a márka számára a hármas győzelem tényét.

Természetesen mindhárom versenyzőre büszkék a németek, de a leggyorsabb és legeredményesebb ezúttal a norvég színeket képviselő Ole Christian Veiby és társa, Jonas Andersson lett kategóriájában. Az északi srácok a harmadik szakasztól uralták a vetélytársakat, és valójában ezt követően nem is volt szükségük hátranézni, hiszen percekkel előzték meg a márkatársakat.

A Volkswagen Polo GTI R5 egész hétvégén kitartóan és magabiztosan futott a jégen és a hóban egyaránt, mely nemcsak a kategóriában való dominanciát mutatta meg, hiszen Veiby és Andersson a lenyűgöző kilencedik helyet szerezték meg összetettben. A repülő finn duó, Emil Lindholm és Mikael Korhonen a második pozíciót szerezték meg a svéd utakon. A ralicross fenegyereke, Johan Kristoffersson és segítője, Stig Rune Skjærmoen szintén kiváló formában mutatkoztak a hétvégén, és a WRC2-es kategória harmadik helyéért járó trófeát vehették át a célban. A Polo GTI R5-ös tehát a leggyorsabb volt a WRC 2-esek között az elmúlt hétvégén, ahol tíz szakaszgyőzelmet szerzett a márka, melyek közül nyolc Veiby-nek és kettő Kristoffersson-nak köszönhető.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33