l1
l2


 

Kajetanowicz Polo-val megy a VB-re

Február 25.
Újult erővel és márkaváltással folytatja pályafutását a háromszoros Európa Bajnok Kajetan Kajetanowicz. A lengyel pilóta idén a Rally VB-n száll harcba, a jól ismert Fordot pedig egy Volkswagen Polo GTI R5-re cseréli.

A háromszoros Európa bajnok, Kajetan Kajetanowicz idén első teljes szezonját tervezi lebonyolítani a WRC2 kategóriájában, melyet részben új autóval szeretne emlékezetessé tenni - Fordról ugyanis Volkswagen Polo R5-ösre vált a lengyel.

Sokszoros lengyel bajnok 2015 és 2017 között sorozatban háromszor hódította el az Európa Bajnoki címet, így 2018-ban eljött az ideje a váltásnak és egy rövid VB programra cserélte az EB-t, első évében 4 futamon állt rajthoz a WRC2-es kategóriában.

Idén viszont immár hét rajthoz állással kalkulálhat, és hat év után úgy döntött lecseréli a Fiestát és az osztrák Baumschlager Rallye & Racing által felkészített VW Polo GTI R5-tel próbál szerencsét a Világbajnokságon.

"Hálás vagyok az M-Sport lengyelországi központjának az elmúlt öt évért és a sikerekért, amit együtt közösen elértünk!" - jegyezte meg Kajetanowicz. "Az elmúlt években keményen dolgoztunk, hogy megvalósítsuk az álmainkat, és nagyon boldog vagyok, hogy idén az egyik legnagyobb álmom válhat valóra és részt vehetek a Világbajnokságon!"

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33