l1
l2


 

Ritmus ASE: Kezdődik a 27. szezon!

Február 27.
Kimondani is sok, a 27. évét kezdi Várkonyi Szabolcs a ralipályákon, immár 3.-ik éve Makai Geri navigálásával, viszont csak a 2.szezon lesz egy csúcskategóriás R5-el és a 2. verseny aszfalton a Skoda Fabiával. Első versenyük a 8.Kumrovec Rallye lesz Zágráb mellett, ami idén megnövelt távval, majdnem 70 km-el várja a várhatóan 6-8 db R5-ös autót is felvonultató mezőnyt, remélhetőleg a tavalyi mínusz 5 foknál és 50 cm hónál kellemesebb időben.

Várkonyi Szabolcs: Tavaly nagyon kiszúrt velünk az időjárás, bár igazából a gumink volt alkalmatlan a nagy hidegre. Idén úgy néz ki, ismét a tavaszi arcát mutatja a verseny, aminek szerintem mindenki örül, aki itt kezdi az évet bemelegítésnek. Nagyon jók az itteni pályák, bár nem tempósak, de nagyon szűkek és technikásak. Az autót idén is a Korda Racing biztosítja számunkra és megkapott minden lehetséges friss fejlesztést, közte a rövid váltót, ami a horvát, osztrák versenyekre nagyon hiányzott.

Igazából ez egy remek felkészülés a két hét múlva esedékes Rebenland Rally-ra, ami a Mitropa Kupa első állomása lesz, amiben tervezzük a részvételt immár 3. éve és remélhetőleg ez a tavalyinál szerencsésebb, így eredményesebb év is lesz, mindenképpen a dobogóra várjuk magunkat. Itt Kumrovecben szeretnénk kiismerni a rövid váltót és jó lenne egy dobogóval kezdeni az évet, ami nem lesz könnyű, révén a horvát, illetve szlovén bajnok részvételének, valamint még jó pár nagyon gyors és R5-ösben sokkal rutinosabb pilóta indulásának.

Makai Gergely: Már nagyon várom az idei szezon kezdetét, ez lesz a 20. közös versenyünk Szabival. Reméljük, hogy egy jó felkészülési verseny lesz a Kumrovec rally számunkra a Rebenland rally előtt, szeretnénk visszarázódni a versenyzésbe és természetesen tovább barátkozni a Skoda Fabia R5-el. Új pályákon, megnövelt kilométerrel várnak minket a horvátok, egyre színvonalasabb ez a verseny is! A 2019-es szezonkezdetről képekkel és videókkal jelentkezünk csütörtöktől a helyszínről, kövessetek minket és szurkoljatok, hogy egy jó eredménnyel kezdjük a szezont!

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33