l1
l2


 

Felkészültek a szezonra

Március 7.
A LPWMSport csapata a Tardosi, év eleji nagy tesztjével megkezdte a 2019-es versenyszezont. Izgalmas hír, hogy a Team-hez új versenyzőpárosok is csatlakoztak. A tesztről és a csapat idei terveiről Lovász Pállal beszélgettünk.

"Gyakorlatilag az utolsó verseny után azonnal megkezdtük a felkészülést az idei szezonra. Az i20-ast ízekre szedtük, minden alkatrészt megvizsgáltunk, kicseréltünk, teljesen felújítva várja a szezon kezdetét. A többi versenygépet is felújítottuk, megtörténtek a lejárt alkatrészek cseréi és a kiszolgáló járműveket is rendbe tettük. Magdus Atival (a csapat technikai vezetője) nagyon régóta dolgozunk együtt, maximálisan felügyeli az autókat, kiváló munkát végeztek Ő és a kollégái. A csapat többi tagja is nagyon odateszi magát, úgy gondolom a tavalyi esztendőben már bizonyítottunk bérlőinknek, mindegyikük elégedett volt velünk. Remek eredményeket értek el pilótáink a versenyautóinkkal. Több külföldi bérlőnk is volt az i20-asra, nem utolsó sorban, Friciék futamgyőzelmet szereztek vele" - ismertette Pál a felkészülést.

A csapat a tavalyi évhez hasonlóan a Tardos – Bikolpuszta közötti szakaszt választotta az év eleji felkészülési - tesztje helyszínének. A 2019-es szezonra a csapathoz új versenyzők érkeztek, akik itt ismerkedtek meg az új versenygépükkel és a csapattagokkal.

"Örömmel jelenthetem be, hogy két új versenyző páros csatlakozik hozzánk. Az Ifj. Kanyik Anti – Nyirfás Juli egység, akik tavaly a Mitropa Kupa 2WD bajnokai lettek. Antiékkal közösen fogunk Mitropa kupázni, minden segítséget megadunk ahhoz, hogy a Peugeot-val megvédjék a bajnoki címüket.

A másik egy fiatal tehetséges páros, Bacsa Tamás - Hanyik Gergő, akik az előző szezonban a Rallye2 bajnokságban a P12 és Lada kupa bajnokai lettek. Idén egy nagyot lépve az ORB Production Car kategóriába ugranak. Számukra a Mitsubishi Lancer EVO IX-es versenyautót biztosítunk.

Csapatunkat erősíti idén is Tábori Ákos, aki új navigátorával vág neki a szezonnak és kategóriát is vált egyben. Az egyik 208-as Peugeot fogja terelni, a társa Nagy Brigitta lesz. Ők itthon és több külföldi futamon is rajthoz fognak állni.

A Peugeot Sport Hungary 208 Rally Kupa tavalyi negyedik helyezettje Riskó Dani szintén a kupában fog rajthoz állni. Dani egyre jobban fejlődik, szimpatikus fiú. Minden segítséget megadunk neki idén, hogy eredményesen szerepeljen a kupában" - foglalta össze a változásokat Pál.

Fantasztikus időben, optimális körülmények között sikerült tesztelni a csapatnak Tardoson. "Mindenki meg tudott ismerkedni a versenygépével és a csapattagokkal, egy nagyon jó hangulatú, eredményes tesztet zártunk. Segített minket egy futómű mérnők, aki sokat hozzátett az i20-as megfelelő beállításához.

Tudtunk sötétben is menni, így felkészülten várom csapatommal a jövő heti Osztrák versenyt. A Rebenland Rally-n változatos körülményekre és a tavalyi esztendőhöz hasonló, csúszós tapadás nélküli pályákra számítok. Bízom benne, hogy remek szezonunk lesz" - zárta a beszélgetést Pál.

A CREDOBUS - LPWMSport következő versenye az ausztriai Mitropa Rallye Kupa futam lesz a Rebenland Rallye 2019.

Az LPWMSport Partnerei: CREDOBUS, Lisztes Trans Kft., KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Millers Oils, Expert Lajta Kft., Hankook Racing Tyres, Diesel DR, Total, Bus Center Kft., Hungarofék Kft., Pirto-vill Kft., Kaláka Pincészet, B EURO CAR Kft.

ifj. Kanyik Antal partnerei: Exclusive Change, Exclusive Tours, Pentolt Kft., Kroon Oil, Elaforg 2000 Kft., Hidra Kft., 3D iClone, Kanyik Autószerviz, SRTeam, Atech Racing, Brian James trailers.

LPMW Sport

 

 

 

 

 

 

 

 

33