l1
l2


 

Tanak: "Minden működött"

Március 13.
A Mexikóban elért második hellyel Ott Tanak továbbra is ponttáblázat éléről folytathatja menetelését a Rali Világbajnokságon. A Toyota észt versenyzője sokmindent átélt a tengerentúlon az elmúlt hétvégén, pár nap elteltével pedig megszépülnek az emlékek, és a dobogó középső foka is átértékelődik a szemében.

Ott, elsőként kezdted meg a kilométereket a futam nyitónapján, végül pedig a második helyet csípted meg. Pénteken gondoltad volna, hogy dobogón ünnepelhetsz?

Tanak: "Igen, azt hiszem, már régóta dolgozunk a kezdeti nehézségek helyes lekezelésén, most pedig nem feltétlen panaszkodhatunk. Sohasem könnyű a versenyzés, főleg, ha elsők vagyunk  a szakaszokon. Jó érzésem volt az autóban, és minden működött. Nehéz volt jó időket elérni, és keményen küzdöttünk, hogy az élmezőnyben versenyezzünk. Seb pénteken nagyon erős tudott lenni. Esapekkával jót küzdöttünk az első versenynapon.”

A vasárnap reggeli akarattal kapcsolatban mi az, amit el tudsz mondani?

Tanak: "Először is szeretném elmondani, hogy Elfyn nagyon következetes volt a hétvégén, és mindig az élmezőnyben tudott szerepelni. Szombat ebédidőben 20 másodperc volt a különbség közöttünk, és csak egy esélyünk volt. Ha szombat estére is megmaradt volna ez a nagy szakadék, akkor a vasárnapnak valójában már nem lett volna tétje. Sikerült azonban két másodpercre faragni a hátrányt, és ezt követően egy jó gumi választást is összehoztunk. Mindent összevetve egyébként nem éreztem magunkat a határon. Vasárnap reggel egy tiszta autózásunk volt, és sikerült növelni az előnyünket. A Powerstage elején bekaptunk egy defektet, aztán kicsit izgultam, hogy milyen időt fut előttünk majd Elfyn. Sajnos plusz pontokat nem gyűjtöttünk be, de az abszolút második hely megvan."

Martin, Mexikó komoly jelent mind a párosok, mind az autó számára. Számodra mi volt a hétvége legnagyobb megmérettetése?

Martin Jarveoja (Ott Tanak navigátora): "Tudtuk jól, hogy pénteken mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a további versenynapok kedvezzenek nekünk. Szombaton negyedikek voltunk a szakaszokon, ez annyira nem volt kedvező rajtpozíció. Seb és Julien helye volt a legjobb :). Maga a futam egész jó volt így az eredményt is figyelembe véve, az utolsó szakasz defektje azonban elkerülhetett volna minket."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33