l1
l2


 

Beugró párossal megy a Korda Racing Ausztriába

Március 15.
Új versenyzőpáros debütál a Korda Racing R5-ös Skoda Fabia versenyautójában, a Mitropa Kupa idei szezonnyitó állomásán, Várkonyi Szabolcs sajnálatos betegsége miatt, Klausz Kristóf száll harcba az ausztriai Rebenland Rallyn.

A kényszerű személycserét az indokolja, hogy Várkonyi Szabolcs egy, feltehetőlen, vírusos fertőzés miatt korai búcsúra kényszerült idei első versenyén, a Kumrovec Rallyn és mivel nagyon rövid volt a szünet a horvát bajnoki és a Mitropa Kupa idei első állomása között a csapat úgy döntött, felkéri Klausz Kristófot Várkonyi Szabolcs helyettesítésére.

Klausz Kristóf így pályafutása második R5-ös versenyére készülhet, a bemutatkozásra tavaly decemberben, a Mikulás Rallyn került sor, ahol roppant erős mezőnyben, egy Ford Fiesta nyergében alig csúszott le a dobogóról, szorosan Bútor Róbert mögött, az abszolút negyedik helyen zárta a murvás pályákon megrendezett ralit.

"Tudom, milyen nehéz egy ilyen döntést meghoznia a versenyzőnek, de Szabolcs esetében most az a legfontosabb hogy mihamarabb teljesen felépüljön." - mondta Korda Erik a Mitropa Kupa szezonnyitója előtt. "A két verseny, a Kumrovec Rally és a Rebenland Rally, között mindössze két hét szünet van, így gyorsan meg kellett hozni a döntést, miután a Ritmus ASE házon belül oldja meg a helyettesítést. Mindazonáltal nagy örömmel köszöntöm a Korda Racingnél Klausz Kristófot és Csányi Botit, biztos vagyok benne, hogy hamar meg fognak barátkozni az autóval és sok borsot fognak törni az ellenfelek orra alá. Ennek érdekében már meg is kezdtük a közös munkát, a múlt héten teszteltünk egyet az osztrák versenyre, amely után bizakodva várjuk a rajtot. A Rebenland Rally nemcsak a Mitropa Kupa, hanem az osztrák nemzeti bajnokság nyitófutama is egyben, így elég erős mezőny verbuválódott össze, kezdésnek nagyon jó kis erőfelmérő lesz ez a verseny."

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, K-P-K TransCoop Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Equicom Kft, A. S. S. Kft, T-NC Technika, Industrial Electro Service Kft, Doktor Természet Kft, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Travel 4 You, Iramco Trade Kft, BWS Belső Tér Kft, Sztráda 92 Kft, Stein Villamos Kft, BIO-EU Kft, Abacus Invest Kft.

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33