l1
l2


 

LPWM: Az egyik szemünk azért nevet

Március 19.
Az LPWMSport versenyzőpárosa, Lovász Pál és Kürti Tamás a hétvégén a Mitropa Rallye Kupa első futamán a Rebenland Rallye-n vett részt. A verseny jól indult számukra, jó tempót diktálva az első napot a Mitropa Kupa 3. helyén zárták.

„A tavalyi esztendő tapasztalatai alapján nehéz versenyre számítottunk Ausztriában. Az időjárás szerencsére teljesen optimális volt, így ez a hétvége folyamán nem befolyásolt minket" - indította a beszélgetést Lovász Pál, majd hozzátette: "Nagy kihívásnak tartom ezeknek a pályáknak a feldolgozását három bejárásból, a felírás után úgy éreztem, hogy ezt a feladatot sikerült megugranunk, felkészülten vártuk a futamot. A hivatalos teszten összesen hármat mehettünk, itt bebizonyosodott, hogy jók a beállítások, remekül kezelhető a kocsi."

Paliék a verseny első napján összesen hét szakaszt teljesítettek, ebből kettőt már koromsötétben. A verseny nyitó napja után az abszolút nyolcadik helyen, a Mitropa értékelés harmadik helyén álltak be a péntek esti parc ferme-be.

"Pénteken minden a terv szerint zajlott, nem hibáztunk, jó tempóban kocsiztunk. Megkedveltem ezeket a kanyargós, szintkülönbséges pályákat. A sötétben harcosabban lehetett volna menni, de nem vállaltam kockázatot, hiszen a szombat hosszúnak ígérkezett. Úgy gondolom, hogy teljesen felesleges lett volna itt ledefektezni és megforogni" - tette hozzá Pál.

A Rebenland Rallye második versenynapján csak három szakaszt tudtak teljesíteni Pálék. A tizenegyedik szakaszra vezető etapon váratlanul megállt a Hyundai.

"Úgy érzem, hogy a sebességünk jó volt a taktikánk is működött. Sohasem jó kiesni pláne, hogy ha ez egy technikai hiba miatt van. Sok munkánk volt ebben a hétvégében így csalódott voltam, amikor cserbenhagyott a kocsi. Másrészt harcban voltunk a Mitropa második helyért így nehéz elfogadni, hogy nem mehettünk tovább. Biztos vagyok benne, hogy jövőre visszatérünk, és újra nekivágunk ennek a versenynek. A héten megkezdtük a felkészülést a CREDOBUS Eger Rallye-ra a Magyar Bajnokság nyitófutamára" - zárta a beszélgetést Lovász Pál.

Az LPWMSport Partnerei: CREDOBUS, Lisztes Trans Kft., KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Millers Oils, Expert Lajta Kft., Hankook Racing Tyres, Diesel DR, Total, Bus Center Kft., Hungarofék Kft., Pirto-vill Kft., Kaláka Pincészet, B EURO CAR Kft.

LPWM Sport

 

 

 

 

 

 

 

 

33