l1
l2


 

Újabb területeket hódított meg az R5-ös Volkswagen

Március 19.
Ismét mozgalmas és sikeres versenyhétvégét zárt a Volkswagen Motorsport: Nasser Al-Attiyah a katari MERC futamon hajszolta győzelembe Polo GTI R5-öst, míg a franciák szezonnyitó megmérettetésén kettős győzelmet ünnepelhetett a német márka.

FIA Közel-Kelet Rally Bajnokság (MERC)
Nasser Al-Attiyah ismét kulcsszereplője volt az elmúlt hétvégi FIA Közel-Kelet bajnoki fordulónak, melyet hazájában, Katarban rendeztek. Matthieu Baumel segítségével a jobbján a 48 éves versenyző lenyűgöző versenyzéssel nyerte a szezonnyitó megmérettetést. A Qatar International Rally idén is jól feküdt Al-Attiyah-nak és a Volkswagen Polo GTI R5-ösnek, hiszen mind a tizenegy szakaszon a leggyorsabb időt futották. A versenytáv nem kevesebb, mint 203,72 kilométert tartalmazott, és ezalatt egy három és fél perces előnyt hozott össze a katari. Mögötte másodikként egyébként a Skoda színeiben Abdulaziz Al-Kuwari érkezett. Al-Attiyah páratlan sikerekre tett szert egyébként az elmúlt hétvégén – tizennegyedik alkalommal nyerte meg a Qatar International Rallyt, mellyel a bajnokságban kerek 70. elsőségét ünnepelhette meg.

"Közel-Keleten a Polo R5-ös első győzelme valami különleges dolog!" - mondta Al-Attiyah. "A Polo GTI R5 és az egész csapat kiemelkedő volt. Sokat tanultunk, és valóban sok móka volt az úton. Most következik a készülődés Jordániára."

Francia Rally Bajnokság
A Francia Rally Bajnokság első fordulóján aligha lehetett volna jobb VW-s bemutatkozást elképzelni - Nicolas Ciamin és Yannick Roche megnyerte az 59. Rallye Le Touquet-t a márkatársak, Quentin Gilbert és Christopher Guieu előtt. 201,42 versenykilométer után Ciamin, a THX Racing négykerék-meghajtású Polo-jában, 13,7 másodperces előnyt hozott össze Gilbert előtt.

"Ez egy igazán különleges pillanat a számomra." - mondta Ciamin a célban. "Ez az első nagy győzelmem, és minden bizonnyal a legjobb rali, amit valaha is átéltem."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33