l1
l2


 

Craig Breennel tudósít Korzikáról a Red Bull TV

Március 27.
A Rali Világbajnokság a hétvégén visszatér Európába az első vérbeli aszfaltos kilométerek megtételére Korzika szigetére, melyről természetesen ezúttal is élő bejelentkezéseket és napi összefoglalókat láthatunk a RedBull TV jóvoltából.

A festői szigeten zajló rali páratlan aszfaltos küzdelmeket ígér március utolsó hétvégéjére. A tízezer kanyar ralijaként ismert Tour de Corse a versenyzők és a navigátorok számára egyfajta kitartási teszt, szinte a véget nem érő sorozata a hegyoldalban haladó gyorsasági szakaszoknak. A RedBull TV természetesen ezúttal sem marad le az eseményekről - a történéseket a Red Bull TV app-on vagy a redbull.tv/wrc oldalon követhetjük figyelemmel.

TOUR DE CORSE - KORZIKA
Nincs még egy olyan esemény, ami hasonlóan megterhelő lenne a navigátorok számára. A soha véget nem érő, kanyargós részek megközelítőleg kétszer annyi jegyzetet igényelnek, mint egy átlagos világbajnoki esemény, és alig van idejük egy lélegzetvételre is.

A feltételek eddig sem voltak könnyűek, a szervezők azonban idén még rátettek egy lapáttal – az útvonal 80 százalékban megújul a tavalyi kiadáshoz képest. Ez logikusan még több jegyzetet és nagyobb koncentrációt hoz magával.

Igazi parázs, hazai küzdelem ígérkezik – Korzikán a kilencszeres világbajnok, Sebastien Loeb is autóba pattan, akinek nagy ellenfele, a jelenlegi bajnoki címvédő, Sebastien Ogier biztosan borsot szeretne törni az orra alá. Tehát francia földön megy majd a francia adok-kapok. Meglepő azonban, hogy mégsem közülük került ki a legsikeresebb korzikai versenyző – az 1994-es világbajnok, Didier Auriol a sziget szakija, ugyanis ő volt az, aki hatszor tudott a leggyorsabb lenni a szigeten.

A SZTÁRVENDÉG – CRAIG BREEN
A RedBull TV állandó műsorvezetője, Mike Chen mellé ezúttal a tavaly még Citroen hátszéllel versenyző Craig Breen érkezik. A 2011-es WRC Akadémia és a 2012-es SWRC bajnok korai karrierjének nagy részét Írországban töltötte, ahol szűk és kanyargós aszfaltutakon szokhatott hozzá az igazi versenyzéshez. Korzikán Breen már hatszor rajthoz állt, így ő pontosan tudja, mi kell ahhoz, hogy valaki eredményes legyen a szigeten.

A REDBULL TV TOUR DE CORSE MENETRENDJE:
Összefoglaló show (30 perc) – Március 29. péntek  – 22:00 CET
Élő közvetítés SS12 (60 perc) – Március 30. szombat – 15:50 CET
Összefoglaló show (30 perc) –Március 30. szombat– 22:00 CET
Összefoglaló show (60 perc) – Március 31. vasárnap – 22:00 CET

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33