l1
l2


 

A Hyundai elviszi Loeb-ot Chilébe

Március 28.
A dél-koreai csapat közzétette felállását a két latin-amerikai versenyre, melyből kiderül, hogy a kilencszeres világbajnoki Sebastien Loeb is ott lehet a sorozatban idén bemutatkozó Copec Rally Chile-n.

Hivatalosan is közzétette csapatösszetételét a soron következő két amerikai állomásra a Hyundai Motorsport. Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen mindkét rajtnál ott toporog majd, ám a harmadik autó megosztásra kerül – Argentínában Dani Sordo, míg Chilében Sebastien Loeb jut hozzá az i20-ashoz.

A Hyundai Motorsport előre átgondolt és pontosan megtervezett felállással készül a világbajnokság áprilisi és májusi tengerentúli eseményére. Az alzenaui együttes a harmadik autót osztja meg azon a két megmérettetésen, melyek ugyan murvás felületen zajlanak, de gyökerében teljesen más jellemzőkkel büszkélkedhetnek a gyorsasági szakaszok tekintetében.

Első ízben az argentin rali kerül teljesítésre április 25-28. között, ahonnan természetesen nem fog hiányozni a 2017-es futamgyőztes, Thierry Neuville sem. A belga versenyző és navigátora, Nicolas Gilsoul mellé mindkét helyszínen csatlakozik Andreas Mikkelsen és Anders Jaeger-Amland, akiknek elsődleges céljuk a pontok begyűjtésén kívül a következetesség megtartása lesz.

A spanyolok, Dani Sordo és Carlos del Barrio Argentínában vesznek részt a Hyundai i20 Coupe WRC-ben, majd Chilére átadják helyüket a franciáknak, Sebastien Loebnek és Daniel Elenának.

Az argentin rali, amelyet az elmúlt három évadban kétszer megnyert a Hyundai Motorsport, lehetőséget kínál arra, hogy revansot vegyen a Mexikóban elszenvedett károkon. Chile ralija már nehezebb falat lesz, hiszen minden tekintetben új eseményről van szó, és ezáltal egyenlő versenyfeltétel lesz minden résztvevő számára.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke:
"Nagy várakozással tekintünk a dél-amerikai kettős szereplés elé. Versenyzői felállásban a következetességet szeretnénk biztosítani, és lehetőséget adunk minden párosunknak a bizonyításra. Thierry és Andreas mindkét eseményen részt vesznek, és egyértelműen készek állnak a legmagasabb szinten versenyezni. Dani számára Argentína Rali fontos esemény lesz, és reméljük, hogy ugyanolyan jó ritmust és teljesítményt fog mutatni, amit Mexikóban láttunk tőle. Sebastien hihetetlen tapasztalatokkal rendelkezik világbajnoki futamok tekintetében, így bízunk benne, hogy ismeretlen környezetben páratlan módon fogja megállni helyét.”

Az argentin futam 2019. április 25-28. között kerül megrendezésre, Chile pedig 2019. május 9-12. között látja vendégül a sorozat résztvevőit.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33