l1
l2


 

Kris Meeke nyerte a bemelegítést Korzikán

Március 28.
Kris Meeke számára sikerült leggyorsabban a bemelegítés Korzika szigetén - a Toyota versenyzője kilenc tizedet adott a hazai környezetben mozgolódó Sebastien Ogiernek, míg Ott Tanak harmadik idejével a Toyota igazán optimistán várhatja a szezon első vérbeli aszfaltos eseményét.

A Toyota Gazoo Racing brit versenyzőjéről szólt csütörtökön délelőtt a Tour de Corse shakedownja – Kris Meeke az 5,39 kilométeres Sorbo Ocagnano részen autózott parádésat a Yaris WRC-vel. Mögötte másodikként a hazai rajongók támogatását élvező Sebastien Ogier érkezett, aki kilenc tizeddel maradt el versenytársa mögött. Meeke csapattársa, a jelenleg bajnokesélyes Ott Tanak a harmadik idővel hangolódott rá a világbajnokság negyedik futamára.

Meeke számára a kezdőkilométerek picit csúszósak voltak, ám a harmadik körre már közel tökéletesre száradt az aszfalt, így a brit a legjobb formáját tudta hozni. "Sajnos a shakedown eredménye még nem jelent semmit. Voltam már első, ám a teljes versenynapok komolyan megváltoztatták a dolgokat." - tette hozzá Meeke. "Jól éreztem magam reggel az autóban, és remélem, hogy ezt a bizalmat meg tudom tartani a soron következő kilométerek alatt is. Az utolsó körre egy módosított beállítással érkeztünk, ami kifejezetten jól sikerült, ezt mutatja az időeredményünk is."

A Hyundai Motorsport legjobbjának ezúttal Dani Sordo bizonyult, aki negyedik idővel gazdagodott az öt kilométeres bemelegítésen. Az M-Sport Ford részéről Elfyn Evans egy hatodik helyet foglalt be a Tour de Corse csütörtök délelőtti shakedownján.

Ahogy azt a szabályok is tartják, a shakedown eredménye nem befolyásolja a rajtpozíciókat - az összetettbeli ponttábla szerint vágnak majd neki a srácok az aszfaltos szakaszoknak. A harmadik időt futó Ott Tanak kiváló helyzetben van, hiszen a pénteki versenynapon elsőként, még tiszta úton kezdheti meg a világbajnokság negyedik versenyét. "Korzika olyan körülményeket biztosít, ahol a legjobb elsőként versenyezni. Nagyon örülök, hogy ilyen szép környezetben ismét megküzdhetünk egymással a srácokkal a pontokért. Elég magabiztosak vagyunk az autóban, így reméljük, hogy jó eredményt tudunk elérni." - osztotta meg gondolatait Tanak a shakedown utáni sajtótájékoztatón.

A 2019-es Tour de Corse shakedown végeredménye:
1. Kris Meeke, Toyota Yaris WRC 3:46.7
2. Sebastien Ogier, Citroen C3 WRC + 0.9
3. Ott Tanak, Toyota Yaris WRC + 1.4
4. Dani Sordo, Hyundai i20 WRC + 2.2
5. Jari-Matti Latvala, Toyota Yaris WRC + 2.3
6. Elfyn Evans, Ford Fiesta WRC + 2.5
7. Esapekka Lappi, Citroen C3 WRC + 2.7
8. Sebastien Loeb, Hyundai i20 WRC + 2.8
9. Thierry Neuville, Hyundai i20 WRC + 3.4
10. Teemu Suninen Ford Fiesta WRC + 4.6

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33