l1
l2


 

Evans: "Próbálok pozitív maradni"

Április 3.
Elfyn Evans sok mindent átélt a korzikai versenyhétvégén - a walesi fiú már szinte zsebében érezte a győzelmet, azonban Fortuna elszegődött M-Sport Ford versenyzője mellől és az összetettbeli harmadik hellyel kellett beérnie.

Elfyn, hihetetlen tempóról tettél tanúbizonyságot a hétvégén, és feledhetetlen volt a vasárnap reggeli teljesítményed is. Mi járt a fejedben az utolsó nap rajtjánál?

Evans: "Nem járt a fejemben semmi, kizártam minden gondolatot. Számomra nagyon kiábrándító volt, ami történt a hétvégén. A szombati nap után vasárnap egy kicsit bizonyítani szerettem volna magamnak, hogy igen is, tudok jó eredményt hozni, és végül sikerült, hiszen harminckét kilométeren közel kilenc másodperccel voltam gyorsabb."

Kívülről úgy tűnt, vasárnap reggel a határon autózol, mindazok ellenére, hogy a szombati nap nem a tervek szerint fejeződött be. Mi történt?

Evans: "Bevallom őszintén, nem tudom. Nem éreztem úgy, hogy borzalmas lenne számomra az utolsó két szakasz, ám mégis olyan időeredményeket hoztam össze, amin meglepődtem. Ezt gyorsan el akartam felejteni, és vasárnap jobb teljesítményt nyújtani."

A katasztrófa felrázott vasárnap reggel, ám a powerstage meghozta a fordulatot. Mesélj kérlek róla.

Evans: "Egy bukkanókkal teli, nehéz szakaszt tudhattunk le. Kellett egy pici kockázatot is vállalnunk, hiszen tíz másodperc annyira nem tetemes előny. Nem tudom pontosan, mi történt. Én úgy éreztem, hogy a szakasz közepe táján eltalálhattunk egy nagyobb követ, ami következtében jött a defekt. Tizenegy kilométert kellett még elmenni, és úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk folytatni. A cél előtt három kilométerrel azonban már úgy éreztem, ez nem lesz meg. A győzelmet elbuktuk, de legalább egy dobogós hely megvan."

Összességében tehát pozitív vagy?

Evans: "Próbálok pozitív lenni, igen. Úgy gondolom, hasonló mentalitással kell folytatnunk a küzdelmeket az idei állomásokon. A szerelőcsapatomnak hatalmas köszönet, nagyon kitettek magukért a srácok!"

Scott, a harmadik hely nyilvánvalóan csalódás a történések függvényében, de mégis okot adhat az elégedettségre?

Scott Martin (Elfyn Evans navigátora): "Igen, abszolút, nem rossz ez a harmadik hely. Vannak azért kedves emlékeink is a hétvégéről. Lényegében nem panaszkodhatunk, hiszen dobogós eredményt szerettünk volna átélni, de nyilvánvalóan az első helyről visszaesni másabb érzés, mint felkapaszkodni. Korzika egy nagyon igényes rali, még akkor is, ha negyedik futamunkat tudjuk le közösen. Természetesen nálunk is akadtak apróbb hibák, nem volt tökéletes az itiner. De igazán élveztem a hétvégét. A dobogóval elégedett vagyok, és várom a szezon többi részét."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33