l1
l2


 

Feltüzelt Hyundai érkezik Argentínába

Április 18.
Győzelemtől feltüzelve, az egéyni és a márka-világbajnoki pontlista éllovasaként érkezik a dél-amerikai duplára a Hyundai Motorsport. Április utolsó hétvégéjén Argentínában a bajnoki álmokat kergető Thierry Neuville mellett Andreas Mikkelsen és Dani Sordo bizonyíthat murván.

A korzikai győzelemnek köszönhetően a gyártói ranglista éléről várhatja a Rali Világbajnokság folytatását a Hyundai Motorsport. A csapat három i20 WRC-vel támadja meg az argentin gyorsasági szakaszokat, mely futamra április utolsó hétvégéjén kerülhet sor. A tengerentúlra az első számú favorit Thierry Neuville mellé Andreas Mikkelsen és Dani Sordo csatlakozhat. A srácok izgalmakkal telve pattannak repülőre, hogy a következő két, amerikai földrészen megrendezésre kerülő esemény első megmérettetését a lehető legjobb eredménnyel zárják. Főként a belga páros részéről a győzelem lesz a cél, de természetesen a norvég és a spanyol duó sem szeretne nagyon lemaradni az élmezőnytől. A futam murvás szakaszokat tartogat, ám Argentína nem a homokos, finom felület megtestesítője - igazi, szikladarabokkal tűzdelt kihívások keretében küzdhetnek meg a bajnoki pontokért a résztvevők. A nézők különösen kedvelik az eseményt, hiszen váratlan fordulatok és szokatlan izgalmak színesíthetik a több száz versenykilométert.

A Hyundai számára igen kedves helyszín Argentína – 2016-ban Hayden Paddon aratott elsőséget, 2017-ben Thierry Neuville került a dobogó legfelső fokára, míg tavaly dupla pódiummal fejezte be a murvás kalandokat (Neuville második, Sordo harmadik lett).

Idén Neuville a bajnoki tabella élén érkezik a pampákra, ám négy futam után előnye mindösszesen kettő pont, Ogierrel és öt egység Ott Tanakkal szemben, viszont pénteken elsőként rajtolva rá hárul a feladat, hogy letakarítsa a pályákat a többieknek. A másik két autó Andreas Mikkelsen, illetve Dani Sordo irányítása alatt lesz, akik a versenyzői sikeres szereplés mellett bíznak abban, hogy gyártói tekintetben további előnyhöz tudják segíteni a csapatot. A felkészülés során nemcsak Argentínára, hanem Chilére is megpróbáltak ráhangolódni a srácok. Mivel Európán kívül tiltott a tesztelés, ezért az alzenauiak Portugáliában próbáltak hasonló körülményeket fellelni a beállítások pontosításának érdekében.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy visszatérünk Dél-Amerikába két futam teljesítésének érdekében - Argentínába és Chilébe. Ez egy szép kontraszt lesz - a már ismert eseményt egy vadonatúj helyszín követi, amely számos kihívást kínál számunkra. Versenyzőink elszántak és motiváltak, de tudjuk jól, nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen vetélytársaink is teljes mértékben oda fogják magukat tenni."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A korzikai győzelem után az összetettbeli tábla első helyéről várja a folytatást a belga duó
  • 2017-ben nyertek Argentínában, tavaly pedig egy második helyet csíptek el

Neuville: "A Rally Argentina fantasztikus esemény, nehéz szakaszokkal, ám nagyszerű légkörben. A szezon egyik legkomolyabb állomása, mely óvatos megközelítést igényel. Egyrészt gondoskodnunk kell az autóról a durva körülményeket figyelembe véve, de másrészt vannak olyan részek, ahol valóban támadhatunk. Arra fogunk törekedni, hogy megtaláljuk a jó ritmust, és készen kell állnunk arra, hogy szükség esetén nyomjuk, ahogy csak tudjuk. A korzikai győzelem után szeretnénk még elsők lenni természetesen, de tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az úton az elsők leszünk."

Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (#89 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A norvég duó lenyűgöző és eredményes argentin teljesítményre készül
  • A tavaly Argentínában megszerzett ötödik helyen javítani szeretnének a hétvégén

Mikkelsen: „Argentína kétség kívül az egyik kedvenc murvás futamom. Számos néző és szenvedélyes rajongó van, ami hihetetlen hangulatot teremt. A szakaszok állapota egész kedvező, ugyan sziklás részek is akadnak bőven, de a homok mennyisége szerintem elegendő ahhoz, hogy fogást találjunk a gumikkal. Ennek eredményeképpen merjük az autót keresztbe tenni a kanyarokban, és látványosan kijönni azokból. Az El Condor és a Mina Clavero klasszikus gyorsasági, mely nemcsak minket, hanem az autót is igazi próba elé állítja.”
Dani Sordo/Carlos Del Barrio (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A spanyol duó Korzikán futotta idei legjobb eredményét (negyedik pozíció)
  • Tizenkét hónappal ezelőtt Argentínában a dobogó legalsó fokán ünnepeltek

Sordo: "Mindig örömmel várom a Rally Argentina-t, hiszen ez egy különleges esemény számos csodálatos rajongóval. Annak ellenére, hogy az egyik legnehezebb esemény a naptárban, van néhány nagyon szép szakasza - köztük az El Condor és a Mina Clavero -, amelyek igazi kihívók vezetés tekintetében is. Versenyképességünket megmutattuk murván Mexikó nyitónapján, melyet szeretnénk tovább kamatoztatni a hétvégén Argentínában."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33