l1
l2


 

Megérkezhet a hiányzó láncszem a Toyota R5-öséhez

Április 18.
Egyre közeleg az idő, amikor a Toyota is pótolhatja egyik legnagyobb hiányosságát és a jelenlegi gyári csapatok közül utolsóként elkészítheti a Yaris WRC melle az R5-ös versenyváltozatot is. Ezt eddig egy hiányzó komponens akadályozta meg, ám hamarosan elhárulhat az utolsó akadály.

A Rali Világbajnokság 2018-as szezonjának márka-világbajnoki csapata, a Toyota jelenleg az egyetlen olyan a Világbajnokságon résztvevő gyári csapatok közül amely a WRC mellett még nem épített R5-ös specifikációjú autót. Makinen és csapata a csapat felállítása óta elkötelezett az R5-ös autó megépítésében, hiszen a Toyota az egyetlen, aki nem indít autót a WRC2-esek mezőnyében.

A késedelmet egyébként az 1600 köbcentis motor hiánya okozza, de a hamarosan érkező új modellnek a tervek szerint orvosolnia kell ezt a problémát.

"Egyelőre még csak tanulmányt készítünk.” - mondta Makinen. "De nem titok, hogy tervben van az R5-ös autó építése. Arra számítunk, hogy hamarosan egy új autó kerül piacra egy pontosan olyan motorral, mint amire szükségünk van. Meg kell várnunk, amíg a motor és homologizációja rendelkezésre áll. Összességében érdekes projekt lesz és megfelelő módja annak, hogy több Toyota versenyezhessen a világban. Az FIA-tól bíztató híreket kaptunk arra vonatkozóan, hogy a szabályozás nem fog változni, ami jó hír, mert ez egy nagyon jó kategória."

Makinen továbbá azt is elárulta, hogy a tervezési és fejlesztési munkák nemcsak a finn, hanem az észt telephelyen is fognak zajlani. "A Yaris WRC-ből nagyon sok ihletet fogunk venni, jó alapokkal rendelkezünk egy R5-ös autó megépítéséhez." - folytatta a csapatvezető.

A még meg nem erősített források azt sugallják, hogy az R5-ös Yaris modell 2021-ben lesz elérhető az érdeklődők számára.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33