l1
l2


 

Itt a mezőny a Miskolc Ralira

Április 21.
Több mint százhatvan páros folytathatja a magyar rali bajnokság küzdelmeit a sorozat második állomásának keretében. A 25. Hell Miskolc Rallyen a Rallye1 mellett az ORC, a Rallye2 és a Historic mezőnye is harcba száll, előfutóként pedig az olaszok fenegyereke, Paolo Diana is tiszteletét teszi.

Igazán nézőcsalogató nevezési listával rukkoltak elő a szervezők az országos bajnokság második állomására vonatkozóan – az ORB harminchat, az ORC harminchét, a Historic tizennégy, a Rallye2 pedig hatvanhárom párossal büszkélkedhet az április utolsó hétvégéjére eső 25. Hell Miskolc Rallye keretében, akik mellé érkeznek majd még azok az előfutók, akik a pályabiztosítás mellett azért a józanész határain belül megpróbálnak majd egy kis látványt is belevinni a miskolci küzdelmekbe.

Komoly tervekkel és sikeres teljesítményre kiéhezve érkezik a borsodi utakra az a Hadik András, aki a hazai pálya előnyei mellett a szurkolók szeretetét is bőven élvezheti majd április végén. A Ford Fiesta R5-össel rajthoz álló miskolci versenyző a szezonnyitó egri állomáson idő előtt elvérzett technikai gondok miatt, és pontosan emiatt szeretne bizonyítani a bükki már-már legendásnak mondható szakaszokon Kertész Krisztián társaságában. Hadik jelenleg hat ponttal toporog a tabella nyolcadik helyén, melyen egyértelműen javítani szeretne.

Természetesen a feladat nem lesz egyszerű, hiszen bőven akadnak még R5-ös kategóriában vetélytársak – nem kevesebb, mint tizenhárom "kis WRC" érkezik a Miskolc környéki szakaszokra. Hadikon kívül Ford Fiestával fog még elrajtolni Turán Frigyes, Lencse Zoltán és ifjabb Kiss László. A négy kék ovál mellé jó pár Skoda érkezik – az egri futamot élen záró Vincze Ferenc mellett a csehek márkáját viszi táncba még Ollé Sándor, Botka Dávid, Trencsényi József, Osváth Péter, Balogh János és Német László. A Hyundai i20 R5-ösből egyet láthatunk majd Lovász Pál irányításával, míg szintén egykeként érkezik Velenczei Ádám a franciák gyöngyszemével, egy Citroen C3 R5-össel.

A Miskolc Rallye tehát teljes mellszélességben készen áll a huszonötödik kiadására, mely ugyan csak egy versenynapot foglal magába idén, a résztvevők névsora garantált küzdelmeket ígér számos olyan előfutóval, akiket eddig ismerve biztosak lehetünk abban, hogy bőven lesznek látványos kanyarvételek a Borsod megyei gyorsasági szakaszokon.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33