l1
l2


 

Három magyar páros a spanyol EB futamon

Április 23.
Második állomásához érkezik az Európa Bajnokság sorozata - a Kanári-Szigetek szakaszait nem hagyja ki a szezonnyitó győztese, Lukasz Habaj, és a bajnoki címvédő, Alexej Lukjanuk sem, míg a magyar színeket három páros képviseli a szezon első aszfalt versenyén.

Az FIA Európa Rally Bajnokság második fordulójának nevezési listáját a napokban tették közzé a rendezők mintegy húsz országot, harminc R5 autót, huszonkilenc R2-t és négy RGT-t tartalmazva. Nemzetközi tekintetben a május 2-án kezdődő Rally Islas Canarias-on mintegy húsz ország képviselteti magát. Néhányan nagyon messziről érkeznek a szigetre - az Egyesült Államok, Brazília vagy éppen Argentína színei is fel-feltűnnek majd a szigeten.

A harminc R5-ös kategóriájú autó hatalmas küzdelmeket ígér május első hétvégéjére. Érkezik a szigetre a bajnoki címvédő Alexej Lukjanuk, és természetesen tovább folytatja a sorozatban menetelését az a Lukasz Habaj, aki a szezonnyitó Azori-Szigetek futamán a győzelmet zsebelte be. A brit Chris Ingram és társa, Ross Whittock (Skoda Fabia R5) határozottan az ERC1 Junior kategória első helyére fog törekedni.  

A szervezők szemszögéből egy nagyszerű hír, hogy tíz spanyol csapat regisztrált a Kanári-Szigeteken az ERC kategóriájába, egy másik történelmi adatot felállítva a Rally Islas Canarias számára. Ide sorolható Luis Monzón/José Carlos Déniz (Ford Fiesta R5), Yeray Lemes/Ariday Bonilla (Hyundai i20 R5), Emma Falcón/Eduardo González (Citroen C3 R5) és Carlos David García/Jordi Díaz (Abarth 124 Rally) is. Ez utóbbi páros részt vesz az új Abarth Rally Cup-ban, mely kategóriában négy duó került bejegyzésre.

Magyar színekben a szigeten három páros fog feltűnni – az R5-ösök mezőnyében szeretne bizonyítani a Volkswagen Polo R5-össel Herczig Norbert és Ferencz Ramón, míg ifjabb Érdi Tibor a Skoda Fabia R5-öst viszi el a Kanárira. Az ERC3 Juniorok között a Mitropa Kupában abszolút értékelésében eddig százszázalékos Klausz Kristóf számára Farnadi Ágnes fogja diktálni a kanyarokat, aki a Skoda R5-után visszatér a Peugeot 208 R2-eshez.

A 2019-es Rally Islas Canarias nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33