l1
l2


 

Ogier meghódítaná Argentínát

Április 23.
Szorgosan készülődik idei második murvás versenyére a Citroen Racing. Az argentin futamhoz nagy terveket fűznek a francia csapat versenyzői – Sebastien Ogier és Esapekka Lappi komoly célokat tűztek ki maguk elé, mindketten dobogós reményekkel érkeznek Latin-Amerikába.

Az idei szezon teljes egészében murvásnak számító első eseményét Mexikóban teljesítették a Rali Világbajnokság résztvevői, ahol a leggyorsabb a Citroen C3 WRC lett Sebastien Ogier irányításával. A francia világbajnok társával, Julien Ingrassiával ezúttal sem szeretnék alább adni – minden erejükkel azon lesznek, hogy erős eredménnyel teljesíthették a legendás argentin gyorsasági szakaszokat. Az elmúlt hónapban letudott mexikói esemény keretében egészen sikeres teljesítményt mutatott fel a francia duó - kimagasló potenciállal hét szakaszgyőzelem, beleértve a powerstage-n való dominanciát is, íródott a srácok számlájára. Pontosan ezért sem nem meglepő, hogy nagy reményekkel érkeznek a soron következő körre a franciák, mindazok ellenére, hogy ez a kavicsos esemény kissé eltér a mexikói tereptől. A francia páros egyébként négy alkalommal fejezte be a dobogón az eseményt kilenc megjelenés keretében, ami határozottan rámutat arra, hogy jól ismerik a kihívásokat. Ogier és Ingrassia tapasztalata mellett azért a Citroen Racing is büszkélkedhet eredménnyel – tíz alkalommal nyert a márka Mexikóban.

Ogier és Ingrassia rajtpozíciója nem feltétlen jó, hiszen másodikként rajtolhatnak el az első versenynapon. Velük szemben Esapekka Lappi és Janne Ferm egy fokkal jobban állnak –a finn duó hatodikként kezdheti meg az argentin megmérettetést. Bár tapasztalati szinten nincsenek olyan magasan, mint a francia csapattársak, mindezek ellenére a második megjelenésüket sikeresen szeretnék letudni a finnek.

A csapat Portugáliában négy napot szánt a felkészülésre, ahol két-két napos felosztásban váltották egymást a srácok a C3-as volánja mögött, bízva abban, hogy minél határozottabban fel tudnak készülni a latin-amerikai kilométerekre.


Pierre Budar, a Citroen Racing csapatfőnöke: "Április utolsó hétvégéjén visszatérünk a murvára, remélve, hogy ugyanolyan sebességet tudunk majd felmutatni, mint Mexikóban, és sikeresen folytathatjuk az idei dobogós szerepléseinket. Nagyon jól tudjuk, milyen nehezek az argentin utak az autók tekintetében is, így ezt a fordulót óvatosan és kellő tisztelettel fogjuk megközelíteni. Nyilvánvaló, hogy Seb és Julien mindent el fog követni a siker érdekében. A szokásosnál még inkább motiváltak lesznek a fiúk, mivel ez az egyetlen olyan esemény, amely rendszeresen megjelenik a WRC naptárában, és még soha nem nyertek meg. Az utak hasonló szintű ismeretével Esapekka és Janne ígéretes teljesítményt nyújtottak Mexikóban. Ezért nagyon remélem, hogy Argentínában képesek lesznek felvenni a ritmust, különös tekintettel arra, hogy azóta a C3 WRC-vel már nagyon sok kilométert begyűjtöttek közösen."

Sebastien Ogier: "Bár soha nem nyertem meg Argentínában, ez egy olyan futam, amit szeretek, és sokszor tudtam gyors lenni itt a múltban. Szóval ugyanolyan reményekkel érkezek ide, mint bármelyik más eseményre. Egyébként bevallom, nagyon komoly motivációt ad nekem a Citroen argentin múltja, és én is szeretnék beállni a sorba egy győzelemmel. Az előző években mindig első voltam a szakaszokon, most azonban a második leszek, mely nem sokkal, de egy picit kedvezőbb rajtpozíció lehet. Nagyon érdekes és egyben szép helyeken autózunk, ahol óvatosnak is kell egyben lennünk, hiszen sokszor durva részek várnak ránk."

Rajthoz állások száma: 9
Legjobb eredmény: 2. (2013, 2014 és 2016)

Esapekka Lappi: "Egyetlenegy megjelenésemmel a hátam mögött úgy gondolom, egy pici hátrányt el fogok szenvedni a versenytársakhoz képest. Ennek megfelelően jó helyem lesz rajtsorrend tekintetében, és nagyon határozottan arra törekszem, hogy a Mexikóban szerzett tapasztalataimra támaszkodjak, és Argentínából a legjobb eredményt kihozzam. Emlékszem, hogy itt a szakaszok meglehetősen szépek, de figyelnünk kell a számtalan beágyazott sziklára, mert valódi kockázatot jelentenek a defekt szempontjából.”

Rajthoz állások száma: 1
Legjobb eredmény: 8. (2018)

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33