l1
l2


 

Tanak villant az argentin bemelegítésen

Április 25.
Ott Tanak volt az argentin shakedown leggyorsabbja. Az észt versenyző után Thierry Neuville jelentkezett be a második idővel, míg Kris Meeke harmadik helyével a Toyota igen eredményes kezdést könyvelhet el a bajnokság ötödik futamának nyitányaként.

A Toyota Yaris WRC-vel Ott Tanak volt a leggyorsabb a 2019 Xion Rally Argentina Shakedown-ján. Az észt versenyző határozottan meg szeretné ismételni az elmúlt évben elért győzelmet, és a legjobb módon kezdte el tervét. Hét tizeddel elmaradva a második hely Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) számára jutott ki, míg Kris Meeke a harmadikként hangolódott rá a világbajnokság ötödik állomására.

Tanak nagyon jó előjelekkel kezdhette meg a hétvégi küzdelmeket, hiszen a sorozat hivatalos honlapja, a wrc.com a napokban indított egy szavazást, melyben arra kíváncsiak, kié lesz az argentin elsőség. A szavazatok nagy része az észthez futottak be, ugyanis 41%-kal vezeti a listát (érdekességképpen a második helyen Thierry Neuville toporog 16%-kal). Lendülete lenyűgöző volt – az első körben megfutotta a győztes időt, csupán a belga vetélytárs próbálkozott a nyomába érni, aki végül 7 tizeddel maradt el.

A Toyota számára jobb kezdést talán el sem lehetne képzelni, hiszen a shakedown dobogójának harmadik fokát Kris Meeke foglalta be. A brit versenyző korábban már nyert Argentínában, így ő is bizakodva tekint a hétvégére.

A bajnoki címvédő, Sebastien Ogier számára Argentína a mumus, hiszen az egyetlen állomás, ahol még nem tudott nyerni. Egyelőre még kell keresnie magában a potenciált, hiszen bemelegítésként a Citroennel egy negyedik időt hozott össze. Az ötödik Teemu Suninen, míg a hatodik helyet Dani Sordo zsebelte be a 4,25 kilométeres shakedownon.

A 2019 Xion Rally Argentina shakedown végeredménye:
1. Ott Tanak – Toyota Yaris WRC 2:34.9
2. Thierry Neuville – Hyundai i20 WRC 2:35.6
3. Kris Meeke – Toyota Yaris WRC 2:35.6
4. Sebastien Ogier – Citroen C3 WRC 2:36.1
5. Teemu Suninen – Ford Fiesta WRC 2:36.4
6. Dani Sordo – Hyundai i20 WRC 2:37.3
7. Esapekka Lappi – Citroen C3 WRC 2:37.7
8. J-M Latvala – Toyota Yaris WRC 2:38.3
9. A. Mikkelsen – Hyundai i20 WRC 2:38.3
10. Elfyn Evans – Ford Fiesta WRC 2:38.5

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33