l1
l2


 

Komoly kihívás lesz az idei Miskolc Rally

Április 25.
Csütörtökön délután egy sajtótájékoztató keretében meg is történt a ráhangolódás a HELL 25. Miskolc Rallye-ra. Az eseményen a szakági képviselőkön kívül több meghívott versenyző osztotta meg gondolatait a hétvégével kapcsolatban, akik mellett meglepetésként Paolo Diana is helyet foglalhatott.

Ugyan a versenytempóból csak pénteken kaphatunk elsődlegesen ízelítőt a Hell 25. Miskolc Rallye már-már legendásnak számító prológján, a rendezvény előszeleként a szervezők csütörtök délutánra az előző évi menetrendhez hasonlóan idén is összehozták az érdekelteket egy sajtótájékoztató erejéig. A helyszín ezúttal Miskolc belvárosa volt, pontosabban a város számára híres-neves Szinva patak teraszán foglalhattak helyet a szakági képviselők illetve a meghívott versenyzőpárosok. Az eseményen megjelent Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, Berényi Ákos, az MNASZ Rallye Szakág-vezetője, Dr. Balogh Sándor, a DVTK marketing – és kommunikációs igazgatója, Adamovits Márk, a Hell 25. Miskolc Rallye főszervezője, Hadik András, Friedmann Zsolt és Bacsa Tamás versenyzők.

"Kíváncsian és egyben örömmel tekintek a hétvége elé." - kezdte gondolatait az Autósport Szövetség elnöke. "Úgy gondolom, az egy napos menetrend és a közel százhatvan kilométer mindenki számára komoly kihívást fog jelenteni, ugyanakkor ez jelenti majd az izgalmat, így abszolút eredményes hétvégében reménykedünk."

Az eseményen több olyan gyorsasági szakasz lesz, amelyeket a versenyzők nagy része már teljesíthetett az előző években, ám szép számban lesznek újdonságok, mely a miskolci rendezvénynek plusz potenciált adhat. A központ ezúttal a DVTK Stadion lesz, melynek hatalmas területe nemcsak a versenyközpont számára biztosít teret, hanem a szervizparknak is. Mindezek mellett a rajtceremónia és a céldobogó is a focicentrumban kerül lebonyolításra. "Számunkra fontos a labdarúgás, de mindenképpen szeretnénk nyitni más sportágak felé is." - nyilatkozta Dr. Balogh Sándor, a DVTK marketing - és kommunikációs igazgatója. „Minél több embert szeretnénk közelebb hozni, és a rali ennek tökéletesen megfelel. Úgy gondolom, hogy a stadion megfelelő helyszín, hiszen hatalmas területének köszönhetően minden egy helyre tud központosulni."

Ezt követően a futam szervezője, Adamovits Márk ragadta magához a szót, aki külön felhívja az érdeklődők figyelmét a gyorsasági szakaszok lezárásaira illetve a nézői korlátozásokra. Ide tartozik többek között az a Garadna-Mályinka rész, mely nézők elől teljes egészében elzárt szakaszként van nyilvántartva, illetve a közkedvelt bükkszentkereszti gyorson is lesz egy 10%-os korlátozás. Ez utóbbi esetben kéri a rendezők utasításainak pontos betartását.

A sajtótájékoztató vezetője, Marosréti Ervin a rendezői gondolatok után a versenyzőket faggatta ki, mit várnak a hétvégétől. Elsőként a bajnoki címvédő és a hazai pálya előnyeit élvező Hadik András mondta el a nagyközönség előtt, hogy mindenképpen szeretne az egri kudarc után bizonyítani Ford Fiesta R5-ösével. Ugyan ismeri a szakaszokat, de kellő tisztelettel tekint rájuk. Hadik külön kitért még az időjárási körülményekre, hiszen ez az a tényező, ami megtréfálhatja a mezőnyt, és egy megfelelő gumiválasztással akár a siker is garantált lehet.

A fiatalok képviseletében Bacsa Tamás szólalt fel, aki a hétvégén egy Mitsubishi Lancer Evo IX-essel szeretne emlékezeteset alkotni a borsodi utakon. "Kíváncsian és egyben izgatottan várom a hétvégét. Úgy gondolom, ezek a gyorsasági szakaszok és az egynapos menetrend mindenki számára komoly kihívás lesz, ám aki sikeresen átgurul a célvonalon, ő már szinte győztesnek érezheti magát."

Nem utolsó sorban Paolo Diana is hozzáfűzött pár gondolatot a csütörtöki sajtótájékoztatóhoz, aki a Gabura Motorsport és a Hell támogatásával lehet részese a magyar bajnokság második futamának. Az olaszok közönségkedvenc versenyzője egy tolmács jelenlétében osztotta meg gondolatait, és elmondása alapján igazi ralipályák várják őt a hétvégén, ahol szeretne emlékezetesen autózni.

Bízunk abban, hogy az irányt mutató gondolatok megmaradnak a Hell 25. Miskolc Rallye hétvégéjén is, és egy pozitívan emlékezetes és küzdelmekkel teli versenynap szemtanúi lehetünk április 27-én, szombaton.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33