l1
l2


 

Megvan az új Fabia R5 homologizációja

Április 25.
Bár a csehek korábban csak az év második felére ígérték, azonban néhány napja egy rövid közleményben már bejelentették, hogy legújabb fegyverük megkapta a versenyzéshez szükséges homologizációt.

Sikeres vizsgát tett a Skoda Fabia R5 második generációja. A csehek páratlan népszerűségnek örvendő versenyautójának legújabb fejlesztése a homologizáció során mindennek megfelelt, így hamarosan versenykörülmények között is bizonyíthatja potenciálját a márka gyöngyszeme.

A ralis világ R5-ös kategóriája izgatottan üdvözli az új autót, amelyet mostantól a világbajnokság mezőnyében is láthatunk mozgolódni. A Skoda Motorsport bejelentette, hogy az FIA befejezte a népszerű modell jóváhagyási folyamatát: a Skoda Fabia R5 második generációja sikeresen teljesítette a kategória elvárásait. A cseheknek nem feltétlen volt nehéz dolguk, hiszen a modell első kiadása is eszméletlen tempóban aratta a sikereket, így egy kiváló alapra húzhatták fel a Fabia továbbfejlesztett változatát.

A VW Polo GTI R5 és a Citroen C3 R5 közelmúltbeli bemutatásával, valamint a Ford Fiesta frissítésével, amelyet az M-Sport futtat, a Skoda farkasszemet kapott a továbblépésre, ugyanis nem akarja elveszíteni a kategória ritmusát. Pontosan ezért több hónapos munkát végeztek egy olyan típus fejlesztésén, amely már eddig is nagyon jó érzéseket hagyott a korábbi tesztek során az illetékesekben. A Cseh Köztársaságban bejegyzett vállalat nem titkolt célja, hogy megpróbálja leküzdeni az előd által elért háromszázas eladást, valamint minden olyan sikert, amellyel megszerzett a Fabia első kiadása. Mindezek mellett a mérnökök remélik, hogy az egyéb nemzetközi szinten beállított rekordok közelébe tud férkőzni, vagy újabbak felállításában közre tud működni a második generáció.

Amellett, hogy bejelentette a csapat a fejlesztés jóváhagyását, a zöld jel azt is jelezte egyben, hogy hamarosan a versenypályákon is feltűnnek a Fabiák világbajnoki és természetesen nemzetközi szinten is. Jelenleg a rali krémje Latin-Amerikában táborozik, hiszen a hétvégi argentin kilométerek után május 10-ével Chilében mérhetik össze erejüket, így az elsődleges előrejelzés szerint akár a május végén kezdődő portugál futamon már feltűnhet egy friss Skoda modell is a WRC2-esek mezőnyében.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33