l1
l2


 

Újabb területeket hódít meg a Polo R5

Április 29.
Újabb sikeres hétvégét teljesített a Volkswagen Polo GTI R5-öse – A közép-keleti rali bajnokság jordán állomásán Nasser Al-Attiyah nem talált legyőzőre, míg Belgiumban Cédric Cherain ünnepelhette meg szereplését a dobogó középső fokán a németek modelljével.

NASSER AL-ATTIYAH KATAR UTÁN JORDÁNIÁBAN IS ELSŐ LETT
Volkswagen győzelemmel zárult az FIA Közép-Kelet Rali Bajnoksága (MERC) – Nasser Al-Attiyah egy magabiztos meneteléssel és a szakaszok sikeres teljesítésével a célban a dobogó legfelső fokán találta magát. A tizennégyszeres MERC bajnok társa ezúttal is Mathieu Baumel volt, akivel egészen páratlan szereplést tudott le a hétvégén – huszonegy gyorsaságiból tizennyolcat a leggyorsabbként teljesítettek, összetettben pedig 4:08.2 előnyre tettek szert Abdulaziz Al-Kuwari előtt, aki Skoda Fabia R5-össel teljesítette a nem kevesebb, mint 244 versenykilométert.

Al-Attiyah számára zsinórban ez volt a nyolcadik győzelme a Jordán Rallyn, a tizenharmadik összességében, valamint a hetvenegyedik elsősége a MERC-ben. „A mai nap egy igazán különleges nap a számunkra.” - mondta a győzelem után Al-Attiyah. "A szezonnyitó katari futam után nagyon jó érzés Jordániában is a dobogó legfelső fokán ünnepelni."

A MERC-ben most egy nagyobb lélegzetvételnyi szünet következik, hiszen a sorozat harmadik állomását augusztus 30-ával rendezik majd meg Libanonban.

CÉDRIC CHERAIN DOBOGÓS SIKEREI A VOLKSWAGEN POLO GTI R5-ÖSSEL

A 36. Rallye de Wallonie keretében Cédric Cherain és társa, Xavier Portier csupán hajszállal maradt el a győzelemtől - egy erős második helyen fejezték be a hétvégi menetelést. A belga bajnokság negyedik fordulójában a Volkswagen Polo GTI R5 párosa mindösszesen három másodperccel maradt el huszonegy szakasz teljesítését követően Adrian Fernémont-tól és Samuel Maillen-től, azaz a nyertes duó Skodájától. A sorozat következő futamán, a Sezoensrallyn újabb nagy harcokra számíthatnak a belgák, melyet május 17-18. között rendeznek meg.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33