l1
l2


 

Mikkelsen: "Nagy kő esett le a szívemről!"

Április 30.
Andreas Mikkelsen az argentin teljesítménnyel nemcsak saját maga számára csípett el értékes pontokat, a Hyundai versenyzője a dobogó középső fokával a csapat számára a kettős győzelem örömét is megadhatta. A norvég reméli, hogy ez csak a kezdet, és a további szereplések is hasonlóan sikeresek lehetnek.

Andreas, egy kisebb szünet után köszöntünk újra a dobogón! Utoljára tavaly Svédországban sikerült beverekedned magad a legjobb háromba, ám most a hétvégén ragyogó teljesítményt nyújtottál, tele önbizalommal.

Mikkelsen: "Nagyon boldog vagyok! Egy nagy kő esett le a szívemről. Az elmúlt egy év kemény volt számomra, mert nem jöttek a tervezett eredmények. Ugyan sokszor megmutattuk, hogy jó sebességünk van, de mégsem sikerült eredményeket hoznunk, így még jobban felértékelődik számunkra ez a második hely Argentínában. Mindezek mellett természetesen külön örülök annak, hogy a csapat számára értékes pontokat hozhattam a gyártói táblára. Számomra ez a második hely olyan, mint egy győzelem. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nagyon büszke és boldog vagyok! Az elmúlt hónapokban keményen dolgoztunk, hogy megértsük, miért nem sikerülnek a dolgok. Végül éreztem, hogy jó irányba haladunk, és vártam, mikor jön el az én időm. Argentína végre meghozta, amit szerettem volna. Most Chile következik, mely helyszín mindenki számára új lesz, így abszolút önbizalommal várom a jövő heti rajtot."

Szombaton délután láttuk, hogy harcolsz Meeke ellen - sikeresen. Az utolsó szakasz befejezésekor megsimogattad a kormányt, melyből az jön le, hogy elégedett voltál az autóval a hétvégén.

Mikkelsen: "Így van, jól éreztem magam az autóban. Már az előző két-három futamon is kényelmesebb volt a volánnál mint tavaly, de most Argentínában kifejezetten nagyon tetszett minden. Egyébként mindig is élveztem az argentin futamot, hiszen szép teljesítményeket hoztam a durva felületen. De igen, valami történt szombat délután, néhány változtatást tettünk, mert reggel vesztettünk egy kis időt. A vezetési stílusomon is picit változtattam, és ezután már minden jól ment."

Anders, hogy érzed magad? Győzelemmel ér fel a második hely?

Anders Jaeger (Andreas Mikkelsen navigátora): "Azért nem ér fel egy győzelemmel, de mindenképpen jó érzéssel tölt el a dobogón ünnepelni. Frusztráló volt, hogy nem jöttek eddig az eredmények, pedig Andreasban megvan a potenciál. Jó lenne gyakrabban a dobogóra felállni. Nagy köszönettel tartozunk a csapatnak, a támogatóknak és a rajongóknak az egész hétvégéért."

Chile lesz a következő helyszín, ahol rajthoz állhattok. Hogyan tekintesz az eseményre?

Jaeger: "Chile nagyon izgalmas lesz. Nagyon keveset tudunk róla, de biztos vagyok benne, hogy az autónk jó lesz! Kíváncsian várom a rajtot."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33