l1
l2


 

Neuville: "Száz százalékosnak éreztem magam az autóban"

Április 30.
Korzika után Argentínát is bevette a Hyundai Motorsport versenyzője - Thierry Neuville zsinórban második elsőségét ünnepelhette a dél-amerikai versenyen. A belga öt futam után tíz ponttal vezeti az összetettbeli ponttáblát, mely további önbizalmat adhat neki a soron következő futamokra.

Thierry, gratulálunk idei második győzelmedhez. A hétvégén a szokásosnál keményebb kihívással találtad szembe magad?

Neuville: "Nem tudok erre konkrét igent vagy nemet mondani, mert úgy érzem, hogy a feltételek a hétvégén - az argentin ralihoz hűen - ismét durvák voltak. Nagyon sok változás ment végbe a versenynapokon például a gumik tapadásának tekintetében. A futam első szakasza katasztrófa volt. Másrészt azonban tényleg elmondhatom, hogy az autó minden helyzetben tökéletes volt. Teljes mértékben úgy éreztem, hogy előrelépést tettünk a tavalyi évhez képest. Száz százalékosnak éreztem magam az autóban, és ez volt a siker kulcsa, hiszen mindannyian tudjuk, hogy Argentína nagyon igényes. Számos trükkös hely van, három különböző nappal, három különböző jellemzővel, időjárás változásokkal - csak akkor tudsz ilyen teljesítményt elérni, ha jól érzed magad, és ha az autód tökéletes."

Az egész futam alatt kiegyensúlyozottnak láthattunk, és nemcsak a nagy rivális, Ott Tanak búcsúját követően.

Neuville: "Igen, a kiegyensúlyozottság nagyon fontos pontja a hétvégének, amit más versenyzőknél is láthattunk, más eseményeken. Ha elkaptad a ritmust és jó érzésed van az autóval – melyek mellett azért nyilvánvalóan az autónak is versenyképesnek kell lennie - akkor a dolgok… nos, talán nem könnyebbek, de jobban kezelhetőek, és ez volt az, amit sikerült elérnünk egész hétvégén. Nicolas-szal közösen jól éreztük magunkat Argentínában, az autó pontosan azt csinálta, amit akartam, ezért egy egészen biztonságos és nagyon gyors vezetést tudtunk összehozni."

Úgy tűnik, hogy a Hyundai és a csapat is szereti ezt az eseményt, hiszen az évek során több argentin siker született - mindazok ellenére, hogy egy durva és kemény terepről beszélhetünk Argentína esetében.

Neuville: "Az autónk nagyon megbízható. Ez egy nagyon erős fejlesztés durva körülmények között is, ahogy sok más eseményen is láthattuk. Mióta a Hyundai belépett a Rali Világbajnokságra, azóta folyamatosan hozta a sikereket kihívásokkal teli körülmények között is."

A következő eseményre áttérve, valóban az ismeretlenbe mentek. Mi az, amit vársz Chilétől?

Neuville: "Nagyon-nagyon keveset tudok Chiléről, hogy őszinte legyek. Tudom, hogy hol van Chile, tudom, hol fogok repülni... Ettől eltekintve még nem rendelkezem semmilyen további információval. Talán egy nap pihenés jöhet most, aztán meg is kezdjük a felkészülést rá."

Nicolas, ahogy Thierry említette, a péntek reggeli nyitó szakasz igen nehéz volt. Úgy érezted, hogy Argentínában egy győzelem nem lehetséges?

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): "Bizonyos értelemben így van, mert a futam nehezen indult, ám ha vannak jó tapasztalataid a korábbi évekről, akkor az határozottan motiválhat. Próbáltunk minden részletre odafigyelni – a hétvégén az időjárás például kulcsfontosságú szerepet töltött be, így a csapat időjárás személyzetének hatalmas köszönettel tartozunk, mert rengeteget segítettek. Amikor pedig a háttérben minden a segítségünkre volt, akkor jöhettünk mi, és csatázhattunk a versenytársakkal."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33