l1
l2


 

Ogier: "A 20 pont több, mint amire számítottam"

Május 3.
Sebastien Ogier már majdnem belenyugodott az argentin rali negyedik pozíciójába, ám a powerstage mindent megváltoztatott – az előtte haladó Kris Meeke defektet kapott, melynek következtében már csak a francia versenyző kitartása kellett ahhoz, hogy a Citroen idén ötöször is dobogóra állhasson.

Sebastien, az utolsó szakaszhoz úgy érkeztél, hogy a negyedik pozíció valószínű a számodra. Hogyan érzed magad a hétvégi küzdelmek után és mi a véleményed az autó teljesítményéről?

Ogier: "Ami biztos, hogy a megszerzett pontokkal borzasztóan elégedett vagyok. A hétvégét összességében nézve azonban még mindig nem vagyok elégedett a sebességgel. Sok szakaszon küzdöttem a tempóval, különösen az első körben, amikor csúszós volt. Ez azt jelenti, hogy dolgoznunk kell tovább! A 20 pont több, mint amire számítottam, hogy őszinte legyek. Utólag azt mondom, érdemes volt nem beletörődni a negyedik helybe, hanem tényleg ameddig csak lehetett, ki kellett tartanunk.”

Mit gondolsz, mi lehet az, ami nem jó az autóban? Van ötleted?

Ogier: "Ha pontosan tudnánk, mit kell tennünk, könnyű lenne. Ez azonban a sport része, a verseny szintje magas és a kis dolgok nagy különbségeket okozhatnak. Van néhány ötletünk. Beszéltünk természetesen a srácokkal a megváltoztatandó dolgokról, de időbe telik mire teljesen letisztázódik minden. Legalább a pontokat szereztük az autóval anélkül, hogy tökéletes lett volna. Tényleg keményen kell küzdenünk a csapattal közösen, de remélem, a következő esemény kedvezőbb lesz a számunkra."

Szinte csak pár nap telik el Argentína és Chile között. Úgy tűnik azonban, hogy a következő eseményen simább utak várnak titeket. Jobban feküdhet számodra a kevésbé durva murva?

Ogier: "Csak remélem, hogy hasznomra válhat. Valójában semmit sem tudok Chiléről. Nem vagyok az a típus, aki az ismeretlen terep előtt is a mások által feltöltött videókat bújja. Viszont amint Chilébe elrepülünk, azonnal szétnézek. Ezután jön majd a pályabejárás, ami már használhatóbb képet ad erről az új eseményről. Annyit hallottunk mi is, hogy tempósabb pályák és simább utak várhatnak minket. Reméljük, hogy képesek leszünk jól dolgozni, és még inkább a győzelemért tudunk majd küzdeni."

Julien, hasznos pontokra sikerült szert tenni a hétvégén. A bajnokságban így a második helyen álltok. Hogyan értékeled a hétvégét?

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Ezen a hétvégén tanultam valamit, amit az emberek tudnak, hogy az életben döntéseket kell hoznunk. Egész nap, az életed minden percében döntéseket kell hoznod. Igazán keményen kell dolgoznunk, hogy elérjük azt az ütemet, amit az autóval szeretnénk tartani. De tudjuk, hogy az egész csapat mögöttünk áll, és együtt kell dolgoznunk."

Mit fogunk látni a jövő héten? Mit tudsz Chiléről?

Ingrassia: "Chile profilja más, mint mondjuk amilyen az argentin hétvégénk volt. Kíváncsian várom, szeretek új eseményeket felfedezni. Jövőre talán Japán érkezik, úgyhogy egészen felpezsdítőek ezek az új dolgok."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33