l1
l2


 

Népes mezőnnyel debütál Chile

Május 3.
Több mint hatvan páros lesz részese a Világbajnokság idei újoncának - a Chile Rali szervezői egészen kecsegtető nevezési listával rukkoltak elő, ahol a helyi nagy kedvencek mellett közel egy tucat királykategóriás páros rajtolhat el.

Szokatlan érdeklődés övezi a rali világbajnokság soron következő latin-amerikai állomását. A Chile rali első ízben látja vendégül az élmezőny szereplőit, ahova szinte közvetlenül az argentin szereplés után már meg is érkezhetnek a csapatok. Valójában a szereplők kettő kivétellel ugyanazok lesznek, mint akik az elmúlt hétvégén kerültek középpontba, ugyanis a csapatok nem is érkeztek vissza Európába - Argentína után azonnal cuccolnak át Chilébe. Lorenzo Bertelli lesz az egyik, aki csak Chilében pattan bele a Ford Fiesta WRC-be.

A Toyota Gazoo Racing és a Hyundai Motorsport egyaránt három-három autóval támadja meg az ismeretlent – Ott Tanak, Jari-Matti Latvala és Kris Meeke uralhatja Chilében a Yaris WRC-ket, míg a dupla győzelem mámorától feltüzelt alzenaui együttes egy változtatás eszközöl – Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen mellé – Dani Sordot leváltva – Sebastien Loeb érkezik.

Ford részről Lorenzo Bertelli szeretné megismerni a többiekkel karöltve Chilét, aki mellett természetesen a fix szereplők, Elfyn Evans és Teemu Suninen is ott mozgolódik majd értékes konstruktőri pontok reményében. A Citroen a meglepetést jelentő argentin harmadik hely után a jövő hétvégén is szeretne a dobogón ünnepelni – a feladat Sebastien Ogier és Esapekka Lappi számára lesz adott.

Az R5-ösök mezőnye is hozhat izgalmakat május 10-12. között – Gus Greensmith, Kalle Rovanpera, Mads Östberg és nem utolsó sorban Takamoto Katsuta is okozhat meglepetéseket a kisWRC-k kategóriájában.

A Copec Rally Chile nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33