l1
l2


 

Folytatná győzelmi sorozatát a Hyundai

Május 6.
Az ismeretlen meghódításában bízik a Hyundai Motorsport - Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen és Sebastien Loeb a legjobb formáját szeretné hozni, remélve, hogy a világbajnokságban először szereplő Chilét hatalmuk alá tudják keríteni páratlan alkalmazkodóképességükkel.

A Hyundai Motorsport arra törekszik, hogy folytassa a közelmúltbeli versenyképes eredményeket a korzikai és argentin elsőségek után. Az FIA rali világbajnokság következő állomása a Rally Chile, mely esemény a 2019-es évad hatodik fordulója és egyben a szezon újonca is. A tizenhét gyorsasági szakaszt magába foglaló kavicsos rendezvény igazi kuriózum, amely a versenyzőpárosoknak és a csapatoknak is egyaránt kihívást jelent – újdonságának erejével. A Hyundai Motorsport három párosa azonban kíváncsian várja az ismeretlent: Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul, Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger-Amland és Sébastien Loeb / Daniel Elena kapja meg az i20-ast a bizonyításra.

A csapat a chilei kilométerekkel a versenytársakhoz hasonlóan folytatja dél-amerikai utazását, ahol kevés lehetőség van a pihenésre, miután az elmúlt héten Argentínában egy lenyűgöző kettős győzelemmel bizonyították versenyképességüket a Hyundai srácai. Argentína előtt még európai terepen, Korzikán is győzelmet ünnepelhetett a márka, így az elmúlt futamok eredményeinek köszönhetően a konstruktőri táblán harminchét ponttal elhúzott a Hyundai.

Dupla elsőségének köszönhetően Neuville tíz pontot terjesztett ki a versenyzői kategóriában Sébastien Ogier előtt, ami azt jelenti, hogy pénteken elsőként vághat neki a chilei terepnek. Mindezek előtt csütörtökön egy 6,45 kilométeres táv teljesítésére kerül sor, amely minden párosnak első ízben ad képet a chilei körülményekről.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Élveztük a közelmúltbeli győzelmeket, de most itt az ideje, hogy újból visszatérjünk a kőkemény munkához. Chile lenyűgöző eseménynek számít, és örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk a világbajnokság naptárában való történelmi debütálásában. Három kiváló párosunk áll rajthoz, akik készen állnak a legmagasabb szintű versenyre, és akik mindannyian éhesek a sikerre. Thierry és Nicolas számára nem lesz könnyű, hiszen pénteken elsők lesznek a rajtsorrendben, de mindenképp komoly motivációt ad számukra a bajnokság vezetése. Andreas és Anders szívesen építik tovább teljesítményüket Argentínát követően, míg Sébastien és Daniel minden eddigi tapasztalatot szeretnének átültetni az új terepre. Új eseményként azt gondolom, hogy bölcs dolog számítani a kiszámíthatatlanra."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Két egymást követő győzelemmel a belga páros tíz ponttal vezeti a bajnokságot
  • Elsőként kaphatnak ízelítőt Chile ismeretlen körülményeiről pénteken

Neuville: "Mindenki nevében elmondhatom, hogy Chile egy lépés lesz az ismeretlenbe. Nehéz bármilyen elvárást is megfogalmazni, szerintem ez a meglepetések futama lesz. Csak a pályabejárásokon fogunk a szakaszok körülményeiről először képet kapni, de ez egy szép kihívás lesz, és nagyon örülök, hogy egy új esemény kapott helyet a naptárban. A két legutóbbi győzelmünk és a csapat látható előrehaladási periódusa után még mindig pozitív gondolkodásmódban vagyunk. A bajnokság vezetése azt jelenti, hogy elsők leszünk pénteken a gyorsokon; sok munka vár ránk, de várom a rajtot."

Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (#89 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Idén először Argentínában ünnepelhettek dobogón
  • A norvég páros reméli, hogy most már kedvező széria következik pályafutásukban

Mikkelsen: "Annyira elégedett voltam a teljesítményünkkel és az Argentínában hozott eredménnyel, hogy készen állok még többre Chilében! Ez egy új kihívás mindenkinek, de az alapján, amit a videókban láttam, úgy tűnik, hogy nagyon szép helyeken fogunk autózni. Tudjuk, mit érhetünk el a Hyundai i20 WRC-vel, melyet azt az utolsó ralin is bemutattuk, így célunk az, hogy megismételjük ezt a teljesítményszintet és megtartsuk lendületünket."

Sebastien Loeb/Daniel Elena (#19 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A csapat hasznára válhat a páros tapasztalata a chilei rendezvényen
  • Korzika után egy futamot kihagyott a francia duó, ám a szünet csak jól jöhet az új terepre

Loeb: "Amit igazán tudok a chilei futamról az körülbelül annyi, hogy egy kavicsos eseményről beszélünk. Versenytársaimhoz hasonlóan én is kíváncsian várom, hogy mit hoz az ismeretlen. Chile nem egy olyan ország, ahol gyakran megfordultunk, talán Dakart is egyszer voltam nézni itt. Amit akkor láttam az az, hogy az utak eléggé ritmusosak, erdővel és sima murvával vannak övezve. Nem kétséges, hogy érdekes tapasztalat és szép esemény lesz, de meg kell várnunk, amíg legalább a pályabejárást letudjuk, hogy valódibb képet kapjunk róla."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33