l1
l2


 

Hirvonen kommentálja Chilét a Red Bull TV-n

Május 8.
Az eseménydús argentin rali után a világbajnokság mezőnye az Andok felé veszi az irányt, hogy új körülmények között bizonyítson a Rally Chile keretében. A RedBull TV stábja is költözik a mezőnnyel, hogy napi összefoglalói mellett élő közvetítéssel jelentkezhessen

Korzikán és Argentínában a győzelmek örömét átélve Thierry Neuville harmadik elsőségére törekszik, és nem titkolt célja, hogy növelje a karcsúnak számító tíz pontos előnyét Sebastien Ogierrel szemben. Ott Tanak biztosan mindent elkövet majd annak érdekében, hogy az összetettben előtte toporgó két kiválóságnak borsot törjön az orra alá, és fenntartsa esélyeit a 2019-es bajnoki címre. A chilei történéseket két felületen is követhetjük – a redbull.tv/wrc mellett a Red Bull TV app is egyaránt sugározza a latin-amerikai verseny összefoglalóit.

RALLY CHILE – AMIT TUDNI ÉRDEMES
Chile a 32. ország, ahol WRC futamot rendeznek. A versenyt főként Concepción városa körüli erdei utakon bonyolítják le. A pályák ritmusa folyékonyabbnak, minőségük pedig sokkal finomabbnak ígérkeznek az argentin körülményekhez képest. 

Mivel új esemény, a párosoknak teljesen új jegyzeteket kell készíteniük a futam előtti pályabejárásokon. A verseny előtti tesztelés sem volt lehetséges, így a csapatok csak megbecsülhetik a beállításokat – a csütörtöki shakedown után kaphatnak valós képet a pályákról.

Ha az időjárás kegyes lesz, akkor a száraz utakon annak lehet előnye, aki később teljesíti a gyorsokat. Sebastien Loeb például Argentínát kihagyta, pontokra nem volt esélye, a táblán pedig a tizedik pozíciót foglalja el, mely ezen a hétvégén akár a legnagyobb előnyt is jelentheti. Ha esik, akkor az első pár versenyző számára van lehetőség a maximum kiautózására.

CHILE VENDÉGE – MIKKO HIRVONEN
Mike Chen mellé a májusi hétvégén egy igen elismert versenyző érkezik. Mikko Hirvonen-re nem véletlenül esett a választás - a repülő finn a világ minden táján bizonyította eredményességét murván: Ausztráliától Japánig, Walesen és Jordánián keresztül. Újabban pedig a Dakar Rally adja meg számára az élvezetet. Most Mikko visszatér Dél-Amerikába, hogy megnézze a futamot a Red Bull TV-csapat részeként a rendszeres kommentátor, Mike Chen mellett.

A 2019 RALLY CHILE RED BULL TV MENETRENDJE:
Összefoglaló show (30 perc) – Május 10. Péntek – 22:00 helyi idő (Szombat 04:00 CEST)
Élő közvetítés SS8 (60 perc) – Május 11. Szombat – 08:50 helyi idő (14:50 CEST)
Összefoglaló show (30 perc) – Május 11. Szombat – 22:00 helyi idő (Vasárnap 04:00 CEST)
Összefoglaló show (60 perc) – Május 12. Vasárnap – 22:00 helyi idő (Hétfő 04:00 CEST)

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33