l1
l2


 

Lappi is részt vesz az idei Észt Rallyn

Május 9.
Meg is van az első gyári versenyző az észtek Világbajnokságot támogató eseményére - a Citroen pilótája, Esapekka Lappi a hazainak számító finn futam előtt szeretne bemelegíteni július közepén versenykörülmények között a C3-as WRC-vel.

A Citroen Total WRT csapata Esapekka Lappi és Janne Ferm rajthoz állításával biztosan részese lesz a Shell Helix Rally Estonia futamának, amely első alkalommal hivatalosan is WRC promóciós eseményként került bele a menetrendbe. A Rally Estonia 2019. július 12-14. között kerül lebonyolításra Dél-Észtországban. A finn duó a Citroen C3 WRC-vel egyébként az elsők, akik a nagy nevek közül hivatalosan is jelezték versenyzési szándékukat.

Mivel a feltételek hasonlóak Finnországhoz, ezért nem titkolt célja Lappinak a gyorsaság bizonyítása, és a győzelemért való küzdelem megteremtése. Pár éve Lappi és Ferm már autózott az észteknél - 2014-ben egy S2000-es autóval voltak ott a mezőnyben, összességében pedig egy ötödik helyet csíptek el.

A páros az idei évtől kezdődően tagja a Citroen Total WRT-nek, és jelenleg a nyolcadik helyet foglalják el a WRC versenyzői ranglistán. Az idei legjobb eredményüket Svédországban ünnepelhették meg a dobogó középső fokán.

Esapekka Lappi: "A finn futam nyilvánvalóan nagyon fontos számomra. Örülök, hogy akadnak további lehetőségek a kilométerek gyűjtésére a világbajnoki versenyek mellett. Mivel az észt szakaszok hasonlítanak a Jyväskylä térségében található részekhez, ezért jobb lehetőséget nem is találhattunk volna a felkészülésre. Bízom benne, hogy hazám közelsége miatt szurkolókból sem lesz hiány."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33