l1
l2


 

Megjelent a Székesfehérvár Rally kiírása

Május 11.
Közel egy hónap múlva Székesfehérvár központtal folytatódhatnak az Országos Rallye Bajnokság küzdelmei. Az esemény teljes egészében aszfaltos utakon adja meg a lehetőséget a bajnoki pontok eldöntésére, melynek pontos menetéről a napokban megjelent versenykiírásból tájékozódhatunk.

Az Országos Rallye Bajnokság első két állomása, Eger és Miskolc is aszfaltos körülmények között került megrendezésre, és a talaj típusa (a szombathelyi megmérettetés törlése miatt) a harmadik fordulóhoz érve sem változik – 2019. június 7-9. között Székesfehérvár környékén találkozhat újra a magyar rali krémje, hogy két versenynap alatt megküzdjenek a bajnoki pontokért.

A Laroco Motorsport Klub szervezésében ezúttal is parázs küzdelmek ígérkeznek a gyorsasági szakaszokon, mely jellegzetes részek mellett azért pár kilométer erejéig a belvárosi utakat is birtokba veszik a versenyzőpárosok, hogy megmutathassák versenyképességüket olyan érdeklődők előtt, akik esetlegesen csak az 1,6 kilométeres szuperspeciál miatt kísérik figyelemmel a június második hetére kiírt küzdelmeket. Az eseményen a Rallye 1 főszereplői mellett egyébként versenybe száll még az ORC és a Rallye 2 mezőnye is.

A napok elosztása nagyjából a megszokottak szerint történt – szombaton nem fogják igénybe venni a teljes napot a gyorsasági szakaszok kilométerei, hiszen a küzdelmek kora délután, egy óra magasságában kezdődhetnek meg a Kőhányás és Pusztavám közötti kijelölt 13,1 kilométeres távval. E szakaszt a nap folyamán még kétszer letudják a Rallye 1-es és ORC-s párosok egy három órai és egy fél hatos kezdéssel, majd uralmuk alá veszik a belvárosi, forgalom elől lezárt területet. Az első autó várhatóan háromnegyed hétkor rajtolhat el Székesfehérváron.

Vasárnap összességében még kilenc gyorsasági várja az első napot sikeresen teljesítő duókat -  Csákberény, Oroszlány és Guttamási szakasza három körben kerülhet lebonyolításra, ha minden a menetrend szerint halad. Ezen a napon 103 versenykilométeren dőlhetnek el az országos bajnokság harmadik futamának helyezései.

A Rallye 2 résztvevői vasárnap juthatnak szóhoz, akik számára szintén Csákberény, Oroszlány és Guttamási adja meg a lehetőséget a bizonyításra. Őket „csak” két kör erejéig láthatjuk, ám ez az egy versenynap is egy közel hetven kilométeres versenytávot eredményez számunkra.

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

33