l1
l2


 

Loeb: "Öreg vagyok már ehhez a tempóhoz"

Május 16.
Először állhatott dobogóra a Hyundai színeiben Sebastien Loeb – a kilencszeres világbajnok számára Chilében adatott meg a lehetőség arra, hogy bizonyítsa, még ebben az erős mezőnyben is tud sikereket elérni ismeretlen terepen.

Sebastien, hatalmas csatát letudva először ünnepelhettél dobogón a Hyundai színeiben. Hogyan érzed magad a hétvége után?

Loeb: "Azt hiszem, Chile jó hely arra, hogy izgalmas ralikat szervezzenek. A szakaszok szépek, de talán túl gyorsak számomra – már öreg vagyok ehhez a tempóhoz. Összességében élveztük a hétvégét, és nagyon örültünk azoknak a rajongóknak és köszönettel tartozunk nekik, akik szurkoltak nekünk a pálya szélén."

Vasárnap reggel próbáltál Seb-hez (Ogier) közelebb férkőzni, ám végül a honfitárs gyorsabb volt. Mikor fogadtad el, hogy nem tudod megelőzni?

Loeb: "A világbajnokságon, amikor nem minden egyes futamon vagy ott, nem könnyű felvenni a harcot a világ leggyorsabb versenyzőivel. Ők egész évben autóban ülnek, csak úgy, ahogy anno én is tettem. Nem volt abszolút könnyű számomra a hétvége, hiszen murván sem gyűjtöttem még sok kilométert, illetve a kihagyások után nagyon nagy koncentrációt igényelt, hogy fel tudjam venni a tempót a többiekkel. Egyébként megvallva, küzdöttem az autóval. A kilométerek előrehaladtával azonban egyre jobbnak éreztem, és az itinerünk is nagyon jól el lett készítve. Mindezeknek köszönhetően tudtam harcolni a többiekkel. Még a pályabejárás alkalmával mondtam is Danielnek, hogy nem igen tudom azt elképzelni, hogy ezeken a szakaszokon gyors tudnék lenni. Sokat haboztam azért, és Seb gyorsabb volt, nem akartam kockázatot vállalni. Nagyon örülök ennek a harmadik helynek."

Daniel, hogy érzed magad a dobogón az új esemény teljesítése után?

Daniel Elena (Sebastien Loeb navigátora): "Fantasztikus hétvége volt számunkra. Oké, hogy tavaly három futamot letudtunk a Citroen-nel, de azért egy új autóval nagyjából kétszáz kilométer teszt után egy ilyen eseményen bizonyítani nem mindennapi dolog. Élveztem a szakaszokat. Fantasztikusak voltak, és minden feltétel adott volt a jó tempóhoz. Szűk, gyors és saras részeken küzdöttünk, és a légkör is páratlan volt. Az itiner közel tökéletesre sikerült."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33