l1
l2


 

Belgiumban is tovább menetel a Polo R5

Május 20.
Tovább gyarapítja sikereit a Volkswagen R5-öse - Kris Princen idei harmadik elsőségét ünnepelhette meg a belga utakon a Poloval, míg a franciáknál Quentin Gilbert a dobogó középső fokát csípte el a Rally Antibes-en nyújtott teljesítményének köszönhetően.

Belga Rally Bajnokság
A szezon harmadik győzelmét zsebelte be az a Kris Princen, aki a Volkswagen Polo GTI R5-ösével mozgolódik a belga gyorsasági szakaszokon.

Szinte a rajt pillanatától kezdve a dolgok jobban nem is alakulhattak volna Kris Princen és Bram Eelbode számára: a vegyes, aszfalt-murvás futam első hat szakaszát a Polo GTI R5-ös a legjobb időkkel zárta, szert téve egy kényelmes vezetésre Cedric Chérain és Xavier Portier előtt, akik szintén a németek modelljével álltak oda a Sezoensrally rajtvonalához. A verseny alatt ők később defektet kaptak, ami picit visszahúzta őket az összetettben, és végül az ötödik helyen érkeztek a célba. Végül a futamra kiírt tizenöt szakaszból nyolcon bizonyított legjobbként Princen, összességében pedig egy 12,2 másodperces előnnyel foglalta be a dobogó legfelső fokát Vincent Verschueren és Gert Broekaert Skoda Fabia R5-öse előtt.

"A pálya nagyon trükkös volt, és az aszfalt a fák alatt nedves volt." - mondta Princen. „A puha slick gumikkal való versenyzés jó döntés volt, az autó jól érezte magát az utakon. A szezon harmadik győzelme azt jelenti, hogy megerősítettük vezető pozíciónkat az összetettbeli tábla élén, és reméljük, hogy tovább gyarapíthatjuk pontjainkat a következő fordulóban Ypres-ben."

A belga bajnokságban kilenc állomásból immáron ötöt letudtak a résztvevők, melynek hatodik futamaként 2019. június 28-29. között az Ypres Rally következik.

Francia Rally Bajnokság
Quentin Gilbert és navigátora, Christopher Guieu a számukra hazainak számító francia bajnokság harmadik fordulójában a második helyen ünnepelhettek. A páros idén immáron harmadszor csípte el a dobogót a bajnokságban. A Polo GTI R5-össel Gilbert a Francia-Riviérát elfoglaló Rally Antibes 13 gyorsasági szakaszában erős teljesítményt nyújtott. Egy másik német modellel, William Wagner és Kévin Millet a 211,7 versenykilométert letudva éppenhogy lecsúsztak a dobogóról – a negyedik helyen értek célba. Egy harmadik Polo azonban már nem gurulhatott át a célvonalon, ugyanis Anthony Fotia és Didier Sirugue a kilencedik szakaszig uralták csak a küzdelmeket, ugyanis egy baleset miatt a pálya szélére kényszerültek.

A riviérán való sikeres mozgolódások után a Rally Vosges következik a franciák menetrendében - a szezon negyedik fordulója június 15-én és 16-án kerül megrendezésre.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33