l1
l2


 

Kopecky győzelemmel debütált az új Fabia-val

Május 20.
Győzelemmel debütált hazai földön a csehek legújabb fejlesztése - Jan Kopecky és Pavel Dresler a Rally Cesky Krumlov szakaszain mutatta meg első ízben a Skoda Fabia R5-ös legfrissebb változatát.

A Skoda hazai pályán az elmúlt hétvégén vezette be ralis körökbe legújabb fegyverét, a Fabia R5-ös legfrissebb változatát, mely magába foglalja a motor teljesítményjavítását, a megerősített karosszériát, a jobb bukókeretet és a kormányzást. A WRC2-esek korábbi bajnoka, Jan Kopecky megállíthatatlan formában vitte táncba és mutatta meg potenciálját a legfrissebb modellnek, mellyel a csehek versenyzője immáron negyvenhatodik elsőségét ünnepelhette meg a hazai bajnokság keretében.

A kezdetektől a leggyorsabb próbált lenni Kopecky, aki számára az esemény nem volt teljesen egyszerű, miután a negyedik szakaszon egy rosszul bevetett lassítórészt nem a tervezettek szerint hagyott maga után, így egy 30 másodperces büntetéssel lett gazdagabb. Ezt követően azonban két szakaszgyőzelemmel már le is tornázta fél perces hátrányát.

A Fabia R5 EVO az elmúlt hétvégén tehát a leggyorsabb volt, mint a legközelebbi riválisa, de Kopecky kitért arra, hogy a következő héten a Vodafone Rally de Portugal-on nagyobb sebességre van szükség. Ő és Kalle Rovanpera egyaránt az új autóval áll rajthoz a WRC 2-es kategória soron következő murvás megmérettetésén.

"K öszönöm az egész csapatnak, hogy ilyen nagyszerű autót adott nekem. Még nem használtuk ki a Skoda Fabia R5 teljes potenciálját. De megerősíthetem az összes Skoda ügyfél számára, hogy sok szórakozást és sikereket fognak elérni a továbbfejlesztett Fabia-val."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33