l1
l2


 

Neuville visszaült a WRC-be

Május 20.
A Chilében történt látványos, ám szerencsés kimenetelű bukás után nem sokat várt Thierry Neuville arra, hogy visszaüljön a Hyundai i20-asba -  a május második hétvégéjén történt incidens után pár nappal a belga már le is tudta első sikeres tesztkilométereit Szardínia szigetén.

Chilében egy látványos, elsőre kicsit csúnyának tűnő bukást letudva Thierry Neuville újból autóba pattant – a belga versenyzőt az esés után ugyan kórházba szállították, de szerencsére semmilyen törést vagy belső sérülést nem találtak az orvosok, így egy-két napos feltöltődés után újból a régi formájában érezhette magát a bajnoki cím egyik esélyese. A továbbhaladásra nem is várt sokáig - hat nappal a bukás után a csapattal karöltve már le is tudták első tesztkilométereiket a Hyundai i20 Coupe WRC-vel.

A teszt egynaposra volt betervezve, melyet Szardínián tudtak le a fiúk, készülve a világbajnokság olasz megmérettetésére. A felkészülési kilométerek az Alghero városától nem messze fekvő utakon lettek teljesítve pénteken. Neuville betartotta a szavát – Concepción városának kórházából még mankóval lépett ki az ajtón, ám akkor megfogadta, hogy amint lehetséges, azonnal volán mögé is pattan.

"A lábam rendben van, gyorsan felépül, és nagyon jól érzem magam!" - mondta az Autosport.com-nak Neuville. "Azonnal autóba ugrottunk, és rögtön a versenyzés érzése fogott el!"

A belga még hozzátette: „A teszt a szardíniai felkészülés jegyében telt, de újra meg kellett erősítenünk a portugál és szardíniai különbségeket magunkban, és végül megtalálni a legjobb beállításokat Szardínia számára.

Kivételes alkalmak egyike volt ez a teszt, hiszen Neuville jobbján ezúttal murva-szakértője, Julien Vial foglalt helyet, aki Nicolas Gilsoul egyéb elfoglaltságai miatt helyettesítette a belga állandó társát.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33