l1
l2


 

LPWM: A Mitropa Kupára koncentrálunk

Május 23.
Ezen a hétvégén kerül megrendezésre a Mitropa Rally Kupa negyedik futama az AMTK 34. Rally Velenje, ami a fent említett bajnokságon kívül Szlovénia nemzeti futama is.

A rally teljes távja 240 km, a 12 gyorsasági szakasz pedig 104 km-es távot tesz ki. Az LPWMSport csapata ifj. Kanyik Antiék távolmaradásával a Hyundai i20-as versenyautóját küldi csatába Lovász Pálékkal a fedélzeten.

"Tegnap közvetlen az indulás előtt teszteltünk. Körülbelül harminc kilométert tudtunk menni a versenyautóval, változó időjárási körülmények között. Itt úgy érzem, hogy jól be tudtuk állítani az i20-ast. Változtattunk több dolgot az autón ezeket ki is tudtuk próbálni" - kezdte a beszélgetést a Hyundai pilótája.

Pálék a teszten a versenyautó egyensúlyát, fékezhetőségét állították be esős körülményekre hangolva. A teszt végén azonnal útnak indultak Tamással Szlovéniába. "Ez lesz az első alkalom, hogy rajthoz állunk ezen a futamon. Éjjel érkeztünk meg a városba, egy pár órát tudtunk pihenni. Ma reggel vettük fel az itinert most a pályabejárás felénél tartunk. Az már látszódik, hogy ez is, mint minden Mitropa Kupa futam komoly kihívást jelent. A pályák ritmusosak, de nehezek is egyben. Rengeteg a kanyar komolyak a szintkülönbségek. Érdekesség, hogy egy adott gyorsasági szakaszon belül több fajta aszfalt van, ezek általában fehér csúszós aszfaltok, nem a legjobb tapadással. Több a kihordásos murvás rész, ez egy gyorsaságin többször váltakozva. Ezek miatt ritmust és stílust is kell váltani szakaszon belül. Elsősorban megpróbálunk a Mitropa Kupára koncentrálni, de természetesen azért szeretnék az abszolútban is elől végezni" -” – zárta a beszélgetést Lovász Pál.

Az LPWMSport Partnerei: CREDOBUS, Lisztes Trans Kft., KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Millers Oils, Expert Lajta Kft., Hankook Racing Tyres, Diesel DR, Total, Bus Center Kft., Hungarofék Kft., Pirto-vill Kft., Kaláka Pincészet, B EURO CAR Kft.

LPWM Sport

 

 

 

 

 

 

 

 

33