l1
l2


 

Loeb váltja Mikkelsent Portugáliában

Május 24.
Összeállt a Hyundai triója a világbajnokság hetedik megmérettetésére – a május végi murvás VB futamon Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Dani Sordo/Carlos del Barrio és Sebastien Loeb/Daniel Elena páros szállhat harcba az i20 WRC-vel.

A Hyundai Motorsport a világbajnokság következő állomására hivatalosan is összeállította képviseletét, akik a Rally de Portugal keretében bizonyíthatják potenciáljukat. A sikeres tengerentúli szereplést követően, a Rally Chile céljában dobogón ünneplő Sebastien Loeb és Daniel Elena részt vesz Portugáliában a már korábban bejelentett Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul és Dani Sordo / Carlos del Barrio duó mellett.

Loeb egy igazán értékes harmadik helyet szerzett meg Chilében, aki az első dobogóját ünnepelhette meg a Hyundai Motorsport színeiben. Az eredmény kifejezetten jól jött a csapatnak, hiszen ezekkel a pontokkal bebiztosította a gyártók bajnokságának vezetését, miután Neuville egy csúnya esés után már nem tudott harcolni a győzelemért. A szezon a félidőhöz közeledik, a Hyundai pedig 29 pontos előnnyel várhatja a folytatást – visszatérve európai terepre.

Andreas Mikkelsen és társa, Anders Jaeger-Amland most kap egy kis szusszanásnyi időt – a norvég duót legközelebb Szardínia szigetén 2019. június 13-16. között láthatjuk a mezőnyben.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Nem volt könnyű a döntés. Csapatként a lehető leghatékonyabban kell működnünk, és ki kell használnunk párosaink sokoldalúságát. Sebastien és Daniel versenyképes teljesítményt nyújtottak Chilében, és jó érzéssel autóztak murván. Úgy éreztük, hogy a hozzáállásuk lehetővé tenné számunkra, hogy növeljük lehetőségünket gyártói szinten Portugáliában. Természetesen próbálunk dolgozni azon is, hogy Andreas számára segítsünk az önbizalom visszaszerzésében, és biztosak vagyunk abban, hogy a következő eseményen, Szardínián hasonló teljesítményt fog mutatni, mint Argentínában."

Sebastien Loeb: "Nagyszerűen éreztem magam Chilében, főleg, miután a dobogó legalsó fokán ünnepelhettem. Örülök a lehetőségnek, hogy Portugáliában, újból murvás körülmények között, autóba ülhetek. Ez egy váratlan döntés volt, de abszolút pozitív érzéssel tölt el, és elhatároztam, hogy újabb erős eredményt szeretnék elérni a csapat számára."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33