l1
l2


 

Vincze mesterhármast ünnepelt Székesfehérváron

Június 9.
Zsinórban harmadik győzelmét ünnepelhette Vincze Ferenc a Székesfehérvár rali zárószakaszán futott időeredményének köszönhetően. A dobogó középső fokát Hadik András foglalta el, míg a harmadik pozíciónak Velenczei Ádám örülhetett vasárnap este.

A tervezett kilenc gyorsasági szakasz helyett nyolc részen küzdhettek meg egymással az országos rali bajnokság harmadik futamának a résztvevői – a rendezők az utolsó gyors törlése mellett döntöttek, így a tizenegyedik oroszlányi részen elért időeredmények alapján dőlhettek el az összetettbeli eredmények.

Bizonyos szempontból a tizenkettedik gyors törlése dráma, más szempontból pedig öröm, hiszen a hétvégén egymással végig küzdő versenytársak, Vincze Ferenc és Hadik András sorsa pontosan az utolsó tizenhét kilométeren dőlt el – a bajnoki címvédő a Ford Fiesta R5-össel defektet kapott, míg a Korda Racing versenyzője számára adott volt a lehetőség, hogy bizonyítson. Hadik hátránya nem volt vészesen tetemes, ám összetettben 4,8 másodperccel került Vincze Ferenc mögé, aki a zárórészen a szombati nap folyamán a negyedik szakaszelsőségének örülhetett.

Egyébként nemcsak Hadik szenvedett el defektet a fehérvári aszfalton – Vincze Ferenc a nap első felében, a második szakaszon gyűjtött be egy gumiproblémát, ám még egészen jó időben, hiszen így is sikeresen hozta a második időeredményt Skoda Fabia R5-ösével. A nagy küzdelem Hadikkal szemben egész nap zajlott az egri és miskolci futamgyőztesnek, és az utolsó szakaszra hat másodperces hátránnyal érkezett. Vincze próbált mindent beleadni, ám azért kitartása mellett tényleg az is kellett, hogy gyengébb idővel jöjjön le a pályáról Hadik – a miskolci versenyző negyedik idővel gurult át a célon, ami pontosan elég volt ahhoz, hogy megforduljanak az élmezőnybeli pozíciók.

A dobogósok sorába egy Skoda és egy Ford mellé a Citroen C3 R5-ös érkezett Velenczei Ádám irányításával. A francia márkát sikeresen terelgető versenyző az első versenynap után még nagyon szoros küzdelmek közepette toporgott az élmezőnyben, ám pozíciója a szombati nyolc gyors után sem változott – hátránya ugyan közel öt másodpercről majdnem fél percre növekedett, ez azonban a bajnoki pontokat nem változtatja meg.

A negyedik pozíció Balogh János számára jutott ki, míg az ötödik helyen a pénteki páratlan teljesítményt szombatra is átültető Hevesi István érkezett. A Mitsubishi Lancer Evo VI-ost látványosan terelgető versenyző az ORC kategóriában közel negyvennégy másodperces győzelmet aratott a második helyen érkező Dudás Gergő és a harmadik pozíciót megszerző Maricsek Miklós előtt.

A 2019-es Székesfehérvár Rallye végeredménye:
1. Vincze Ferenc/Bacigál Igor – Skoda Fabia R5 1:03:37.8
2. Hadik András/Kertész Krisztián – Ford Fiesta R5 +4.8
3. Velenczei Ádám/Zsíros Gábor – Citroen C3 R5 +31.7
4. Balogh János/Holczer Dániel – Skoda Fabia R5 +1.17.7
5. Hevesi István/Józsa Péter – Mitsubishi Lancer Evo +2:11.8
6. Német László/Szabó István – Skoda Fabia R5 +2:18.0
7. Trencsényi József/Verba Gábor – Skoda Fabia R5 +2:42.4
8. Dudás Gergő/Szabó Krisztián – Mitsubishi Lancer Evo +2:55.7
9. Osváth Péter/Papp Tamás – Skoda Fabia R5 +3:13.6
10. Bodolai László/Deák Attila – Ford Fiesta R5 +3:16.7

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33